18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yılı Gülşehir Ticaret Meslek Lisesinde yapılan programla kutlandı. Şehitlerimiz anıldı. Programa Gülşehir ilçe protokolü ve halk yoğun ilgi gösterdiler.

      Program okul müdürü Mehmet H. GÖKTAN'ın  günün anlam ve önemini  belirten konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Osmanlının Sonkalesi, şehitkalesi, destankalesi Çanakkalesinin geçilmez olduğunu vurgulayarak, programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

 

      Programa Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale Destanı” adlı tiyatro ile devam edildi. Sahnelenen oyunda oratoryo, türküler ve şiir dinletisi bir bütünlük  içerisinde sunuldu.

      Yaklaşık 1 aylık bir çalışmanın sonucunda 1915 yılında Türk askerinin süngüsü, Enveriye kabalağı, Türk askerinin giysisi özel olarak hazırlatılarak, Okulun 2. katı 1915 yılının siperleri baz alınarak oluşturuldu. klasik kutlama ve anma programlarının dışına çıkılarak bir program hazırlandı. Tiyatronun sonunda  Çanakkale’nin o gün geçilmediği ve bundan sonra da geçilemeyeceği vurgulandı.