NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji-Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanları Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret ettiler.

Ziyarette her iki sendika genel başkanını Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

Ziyarette konuşan Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, KİT’lerde görev yaan personellerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantının Nevşehir’de gerçekleştirildiğini belirtirken, “Memur-Sen konfederasyonumuz KİT Personellerinin ücret ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda karar aldı. Kamu personeli danışma kurulunda da bu konunun bir çalıştay şeklinde ele alınması kararlaştırılmıştı. Devlet Personel başkanlığımızın başkanlığında Nevşehir’de bu çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay’da KİT’lerde çalışan gerek 1, gerekse 2 sayılı cetvele tabi personellerimizin hem ücret, hemde özlük hakları masaya yatırıldı. Görüldü ki personellerimizin görüşülmesi gereken hususları oldukça detaylı. Bu nedenle daha çekirdek bir kadro ile Ankara’da bu görüşmelerin sürdürülmesi kararı çıktı. Bu görüşmelerin onucu kamu personeli danışma kuruluna mart ayında sunulacak. Hayırlı sonuçlar elde edileceğini ümit ediyoruz. KİT’lerde çalışan kamu personelleri arasındaki ücret adaletsizliğinin önlenmesi ve KİT’lerde bu tür nedenlerle personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçmelerinin önlenmesi için bu toplantı yapıldı” açıklamasında bulundu.

Türkiye genelinde Kamu İktisadi Teşekküllerinde 100 binin üzerinde personelin çalıştığına değinen Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ise, “Ülkemizde sayıları 100 bini bulan KİT’lerde çalışan personellerimiz var. Bu çalışanlarımızın ücretlerinde, emeklilikte, fazla mesai de sorunları vardı. Nevşehir’de düzenlenen çalıştay’ın verimli geçtiğine inanıyorum. Ulaştırma Memur-Sen olarak sendikamıza bağlı olarak çalışan personelin 5 ayrı grupta belirlenen ücretlerinin 3 e düşürülmesini ve daha sonraki etapta da tamamen kaldırılmasını, ücret adaletinin sağlanmasını istedik. Ankara’da yapılacak ikinci etap çalışmadan KİT’lerde çalışan sendikamız üyeleri açısından olumlu sonuçlar elde edeceğimiz inancındayım” diye konuştu.