Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ikincisi düzenlenen "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Çocuk Resim Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ tarafından ödülleri verildi.
Nevşehir Valiliğinde düzenlenen ödül törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, , Okul Müdürleri, öğretmenler  ve öğrenci velileri de katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ikincisi Düzenlenen,  genç nesillerin resim üzerinde gıda güvenirliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturmak ve kamuoyunda gıda güvenirliği ile ilgili farkındalıkları geliştirmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ve proje sponsor kuruluşumuz Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) işbirliğinde ilkokul 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri için 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi içerisinde ''Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda-Ulusal Çocuk Resim Yarışması'' nın illerde yapılan değerlendirmeleri sonuçlanmıştır.
Düzenlenen yarışmada Nevşehir'den dereceye giren 19 Mayıs İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi  Esranur ŞENGÖNÜL  Birinci,  Yeniçeşme  İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Berre  CÖMERT İkinci,  Yeniçeşme  İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Osman ALCAR  ise Üçüncü oldu.