Nevşehir 2000 Evler İmam Hatip Orta Okulu 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Toplantısını gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda öğrenci velisi katılırken, toplantı İstiklal Marşı ardından 8. Sınıf öğrencisi Hafız Gökhan Duran’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti,  8. Sınıf öğrencisi Kübra Beyza Varlı’nın seslendirdiği ilahi ve 6.sınıf öğrencisi Zeynep Başbuğ’un okuduğu şair Sezai KARAKOÇ’un “Ey Sevgili” şiiri ile devam etti.
Okul Rehberlik Servisi adına söz alan Okulun Rehber Öğretmenleri Sevgi yazıcı ile Faik Fidan tarafından yapılan konuşmada, velilerden beklentiler dile getirildi. Eğitimin sadece doğruları söylemek değil, doğruları yapmak oluğu belirtilirken, çocuklar öğütten daha çok, iyi örneğe ihtiyaç duydukları vurgulandı.
 
Öğrenci velileri adına bir konuşma yapan Feridun Özdemir’de İmam Hatip Okullarının geçmişten bugüne durumunu değerlendirerek, bugünlere çok kolay gelinmediğini söyledi. “Bir Çiçekle Bahar Olmaz Ama Her Bahar Bir Çiçekle Başlar” diyen Özdemir, İmam Hatipli olmanın inancı ve ideali uğruna fedakârlık yapmayı gerektirdiğini ifade edip, şuurlu bir şekilde Millî ve manevi değerlerine sahip bir gençlik hedeflediklerini söyledi.
Toplantının daha sonraki bölümünde ise okul aile birliğinin faaliyet, muhasebe ve denetleme raporlarının okunması ve ibrası ardından yeni yönetim ve denetleme kuruluna üye seçimi gerçekleştirildi. Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu’na Mustafa Aktı seçilirken, bu yılın tahmini bütçesi 40 bin TL, okula katkı payı ise 50 TL olarak belirlendi.
 
Toplantının son bölümünde Okul Müdürü İbrahim Başaran söz alarak, Okullarının toplamda 750 öğrencisi ile Nevşehir’in en büyük ortaokulları arasında olduğunu belirterek, velilerin İmam Hatip okullarına olan teveccühüne teşekkür etti. Bu yıl yerleri olmadığı için birleştirilmiş sınıflarda eğitim öğretime devam etmeye çalışan 5. Sınıf kız öğrencilerinden de özür dileyip helallik isteyen Başaran, bu sorunun 2. Dönem yeni okullarına geçtiklerinde düzeleceği sözünü verdi.

İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Başaran, sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade etti. “İmam hatip gençliği hem maddi hem de manevi ilimleri okuyarak adeta iki kanatlı kuş gibidir” diyen Başaran, velilerin eğitim-öğretimin ayrılmaz bir parçası olduklarına inandıklarını ve bu anlayışla ailelerin de çocuklarına her davranışları ile doğru örnek olmasını istedi. Başaran konuşmasının sonunda okullarına yardımlarını esirgemeyen, desteklerini her zaman yanında hissettiği hayırseverlere de teşekkür etti.

Toplantı, geçtiğimiz günlerde Okulun 5. Sınıfları arasında yapılan sınavda başarılı olan ilk 60’a giren öğrencilerden ilk 3’üne dizüstü bilgisayar, 51 öğrenciye tablet bilgisayar ve 6 öğrenciye de bisiklet hediye edilmesi, ardından da Okula katkıda bulunanlara teşekkür plaket verilmesi ile sona erdi.