NEVŞEHİR(MHA) Atletizm Milli Takım ve Nevşehir Antrenörü Resul Köstekçi, atletizm başta olmak üzere diğer bütün branşlara ilimiz iş adamlarının sponsor olması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda Nevşehir’in Spor alanında elde edilen başarılarla da adından bahsettirdiğini söyleyen Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, Yıllardır bir türlü istenilen düzeye gelmeyen Sponsorluk anlayışının ilimizde gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Köstekçi, “İlimizde son yıllarda Atletizm başta olmak üzere Taekwondo, Güreş, Halter gibi spor dallarında önemli başarılar elde ediliyor. Özellikle atletizm’de elde edilen Dünya, Avrupa ve Türkiye başarılarının ardından ister istemez Sporcularımız madde manevi destek görmeyi bekliyor. Mustafa Demir ve Mustafa Kocatepe gibi sporcularımız elde ettikleri başarıları inanın bir başka ilde elde etseler daha fazla destek görebilecekler. Türkiye genelinde sayılı birkaç ilimizde son yıllarda gelişmeye başlayan Sponsorluk anlayışının ilimizde de etkin hale gelmesi en büyük arzumuz. Sporcularımızın neden sponsora ihtiyacı olduğunu açıklayacak olursak, Dünya 2. Ciliğini Nevşehir’e kazandıran Mustafa Kocatepe isimli Sporcumuz ailesiyle birlikte il merkezine taşındı. Ve kendisi aynı zamanda Fenerbahçe kulübünün Sporcusu. Sporcumuzun iş adamları ve Sporseverler tarafından göreceği maddi  manevi destek ise yeni başarılar elde etmesinde kendisine bir teşvik unsuru olacak. Bu nedenle İlimizdeki iş adamlarımızı ve Sporsever halkımızı bu gibi başarılı Sporcularımızı desteklemeye davet ediyorum” dedi.