NEVŞEHİR(MHA) Nüfusuna oranla Ülkemizin en çok kan bağışı toplanan illeri sıralamasında ilk sıralarda yer alan Nevşehir 2014 yılında da bu konudaki duyarlılığını gösterdi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı 2014 yılı hedefini tutturdu. Aylık 1000 ünite kan bağışı toplamayı başaran Kızılay Nevşehir Kan Merkezi, 2014 yılı için hedeflediği orana ulaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, 2014 yılı için hedefledikleri aylık 1000 ünite, yıl geneli için 12 bin ünite kan bağışı hedefinin yakalandığını belirtirken, hedeflerinin yeni yılda aylık kan bağışı sayısının artırılması olacağını belirtti.

Nevşehir halkının son yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da kan bağışı konusunda tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ettiğini belirten Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, “Kan bağışı bir insanlık görevi. Nevşehir Halkımız geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi 2014 yılında da üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdi. Bu nedenle tüm kan bağışçılarımıza, Kızılay’ımıza maddi-manevi destek sağlayan tüm hemşehrilerimize minnettarız” açıklamasında bulundu.