Sertrans Logistics mevcut depolama alanlarının 28 bin metrekaresini e-lojistiğe ayırdı. Bu alan yıllık 42 milyon adet online ürün kapasitesine sahip. 

Ekonomi dünyasının yeni büyüme alanı:

E-Lojistik

 

Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu internet üzerinden alışveriş yapıyor. 2014’te 2 milyon kişinin daha online alışveriş sistemine girmesi bekleniyor. E-alışverişin artmasıyla birlikte büyüyen e-lojistik sektörü hakkında konuşan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, “50 milyar TL’lik hacme ulaşması beklenen e-lojistik sektörü ekonomi dünyasının yeni büyüme alanı olarak görülüyor” dedi.

 

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte 2013’te 30 milyar TL’lik bir hacme ulaşan e-ticaret sektörünün 2014 yılında yüzde 30’luk büyüme ile 50 milyar TL’lik hacme ulaşması bekleniyor. Toplam perakende içindeki oranı yüzde 2 civarında bulunan e-ticaret, maliyetleri düşürdüğü için hem tüketici hem de e-ticaret yapan firmalar için önemli avantajlar sunuyor. Son yıllarda online alışveriş sitelerinin artışı ve e-ticaret firmalarının gelişmesine paralel olarak e-lojistik de önemli bir atılım dönemi yaşıyor.

 

E-Lojistik  hız, uzmanlık ve ileri teknoloji gerektiriyor

 

Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonunun internet üzerinden alışveriş yaptığını ifade eden Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş konuyla ilgili olarak; "2014’te 2 milyon kişinin daha online alışveriş sistemine girmesi bekleniyor. Sertrans Logistics olarak, e-ticaretin bu potansiyelini gözlemleyerek son yıllarda e-ticaret lojistiğine yönelik ciddi yatırımlar yaptık. Hadımköy’deki 42 bin 500 metrekarelik kapalı alanımızın 18 bin metrekaresini ve Samandıra tesislerimizdeki 10 bin metrekarelik depolama alanımızı sadece e-ticaret lojistiği hizmetlerimize ayırdık. Müşteri yazılımlarına entegre olabilen, yüksek teknoloji gerektiren ileri IT uygulamalarını ve altyapılarını hayata geçirdik. 2014 yılında e-lojistiğin en büyük oyuncusu olmayı hedefliyoruz. Şu anda e-lojistik bizim en önemli iş alanlarımızdan biri haline geldi. E-ticaret alanında lojistik hizmet sunabilmek için çok güçlü otomasyon teknolojileri sistemine sahip olmak gerekiyor. Hız, uzmanlık ve ileri IT teknolojileri gerektiren e-ticaret lojistiğinin mutlaka sektörün dinamiğini bilen firmalar tarafından yapılması gerekiyor” dedi.