NEVŞEHİR(MHA) Her yıl olduğu gibi 2014 yılında da ilimizde siyasetten bürokrasiye çok sayıda isim değişti. Koltuğunu halen koruyanların ise 2015 yılında gidip gitmeyecekleri yıl içerisinde belli olacak.

2014 Yılının bürokraside en dikkat çeken yeni gelen isimleri İl Jandarma komutanı, il emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Her üç isimde 2014 yılında Nevşehir’de görev yapmaya başladı. İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Metin Alkaya, kendisinden önceki Jandarma komutanının emekliye ayrılması nedeniyle ilimize atandı. Öte yandan halen yankıları süren Böcek davasının en dikkat çeken isimlerinden eski il Emniyet müdürünün yerine İl Emniyet Müdürlüğü görevine Metin Kalayoğlu atandı. Geçtiğimiz aylarda Nevşehir’in Cumhuriyet Başsavcısı da değişti. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Adnan Tosun atandı.

2014 Yılında çeşitli nedenlerle görevlerinden alınan ya da başka illere atanan isimlerin yerine Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, JAKEM Komutanı J. Albay Şemsiddin Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Çömçe gibi isimlerde 2014 yılına yeni makamlarında göreve başlayan isimlerden oldular. Öte yandan SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba kısa süreli de olsa ilimizden ayrılırken, yıl sonunda yeniden görevine dönen isimlerden oldu.

Bürokraside Nevşehir’in Rekor Müdürü Veledin Birsöz’ün ise görevinden alınması sürpriz olmadı. Ancak Birsöz’ün yerine henüz yeni bir atama yapılamaması ise Birsöz’ün yeniden gelip gelmeyeceğinin sorgulanmasına neneden olmaya devam ediyor.

Siyasette de 2014 yılı yeni isimlerin göreve başladığı bir yıl oldu. AK Parti’de görevinden istifa eden Kazım Sunar’ın yerine M. Ali Tanrıver, Cumhuriyet Halk Partisinde başka bir ildeki işi dolayısıyla görevinden ayrılmak durumunda kalan Ahmet Göktaş’ın yerine Mehmet Değirmenci atandı. Değirmenci geçtiğimiz günlerde Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ederken yerine önümüzdeki günlerde il yönetimi içerisinden yeni bir ismin en azından seçim sonuna kadar göreve atanması bekleniyor. Büyük Birlik Partisinde de 2014 yılında görev değişimi yaşandı. Ahmet Yavuz Uluer’in görevden ayrılmasının ardından il başkanlığına Şerafettin Karataş atandı. İşçi Partisinde M. Soner Menekşe’nin yerine ise genel merkez kararı ile Prof. Dr. Meliha Atalay bu göreve getirildi.

2014 Yılı içerisinde esnaf odalarında da bazı değişiklikler yaşandı. Avanos Esnaf ve Sanatkarlar odasında Mesut Yıldırım’ın yerine Kemal Çelik, Gülşehir Şoförler odasında Deniz Kayaharman’ın yerine Erkan Urgenç, Hacıbektaş Esnaf odasında Mustafa Kemal Şahin’in yerine Ali Can Danacı, Terziler Odasında Habil Polatel’in yerine Habil Demirbilek, Sebzeciler Odasında Osman Güneri’nin yerine Selim Özmen isimleri göreve getirildi.