Adalet bakanlığı tarafından alım yapılacak olan mübaşir alımlarında sona geliniyor. Son başvuru tarihi yaklaştıkça adaylarda da belge toplama ve başvuru işlemlerini sonlandırma telaşı da başladı. Haberimiz içerisinde mübaşir alımları 2016 ile ilgili şartları, son başvuru tarihini ve aranan nitelikleri bulabilirsiniz.
Mübaşir olmak isteyen adayların öncelikle aşağıda yer alan şartları da sağlaması gerekmektedir:
– T.C vatandaşı olmak,
– Arşiv araştırmasından olumlu olmak,
– Kamu haklarından yoksun olmamak,
– 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahküm olmamak,
– İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 29 Ağustos 2016 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın (lisans mezunları için KPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak, (lisans mezunları için 1 Ocak 1981, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar)
– Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak
– En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
– Sözlü sınava, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro/pozisyon sayısının 10 katı kadar aday çağrılacaktır. Sıralama sonucunda, ilan edilen kadro/pozisyon sayısının 10 katı içerisine giremeyenler sözlü sınava alınmayacaktır.
22 Ağustos 2016 günü başlayan mübaşir alımı başvuruları 5 Eylül 2016 tarihinde sona erecektir.