AHİKA tarafından 02.02.2016 tarihi itibari ile başlatılan, 2016 yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

 
Toplantıya, Kırşehir Valisi Necati ŞENTÜRK, , Kırşehir TSO Başkanı Selahattin EKİCİOĞLU, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, kurum müdürleri, il genelindeki girişimci, yatırımcı ve iş adamları katıldı.

 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, yeni destek programları ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerine 9 milyon lira kaynak sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Ajansımız yılda bir defa olmak üzere teklif çağrısı usulü ile mali destek programlarını uyguluyor. Şu anda da 2016 yılının teklif çağrısı yöntemi ile mali destek programı başlamış bulunmaktadır. 2 Şubat tarihi itibariyle ilan edilen bu programın hedefi; bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlanmasıdır.” dedi.

 
Toplantıda konuşan Kırşehir Valisi Necati ŞENTÜRK, Mali Destek Programlarının temel amacının mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak öncelikli alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesi, kapasitenin artırılması ve ulusal/bölgesel rekabetçiliğin artırılması yolu ile bölgesel gelişmeye katkı sağlanması olduğunu ve bu doğrultuda kalkınmada esas belirleyenin özel sektör yatırımları olduğunu belirtti.

 
Kırşehir TSO Başkanı Selahattin EKİCİOĞLU da Mali Destek Programı ve Ajans faaliyetleri ile ilgili birer konuşma yaptı.

 
Toplantı, AHİKA Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan ÖZDEMİR'in destek programları sunumu ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.