Nevşehir’de geride bırakılmaya hazırlanılan 2015 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı.
İşte yıl içerisinde Nevşehir’de yaşananlardan bazıları:

-Ocak
1 Ocak- Nevşehir’de yeni yıl kutlamaları çerçevesinde çıkan kavgalarda 9 kişi yaralandı.
2 Ocak- CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem milletvekilliği genel seçimleri öncesinde partisinden milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.
4 Ocak-  Kanserli Kasaba olarak bilinen Tuzköy’de kansere neden olan evlerini terk ederek AFAD tarafından yaptırılan evlere taşınan vatandaşlar bu evler için kendilerinden para talep edilmesine yol kapatarak tepki verdi.
7 Ocak- Nevşehir’de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
10 Ocak- Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti açıldı.
17 Ocak- MHP Nevşehir İl Başkanlığına yeniden Göksel Taşçı seçildi.
31 Ocak- AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye tek aday olarak katılan Nihal Kutlar, Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

-Şubat
10 Şubat- Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur görevinden ve memuriyetinden MHP’den Milletvekili adayı olabilmek için istifa etti.
20 Şubat- Nevşehir Aksaray yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle iki yönlü olarak trafiğe kapandı.
21 Şubat- Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesi’nde İhlas Haber Ajansına görüntülü haber dalında ‘’Yılın En İyi Haber Ajansı Ödülü’ verildi.

Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesi Ödülleri -21 Şubat 2015, 23:19

AA'ya "Yılın En İyi Haber Ajansı Ödülü" verildi 

Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesi Ödülleri'nde, Anadolu Ajansı (AA), "Yazılı ve fotoğraflı haber" dalında ödüle layık görüldü.
FİB Ajans tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen ödül töreni, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi TAFANA Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Törende, AA'ya "Yazılı ve fotoğraflı haber" dalında "Yılın En İyi Haber Ajansı Ödülü" verildi.
Ödülü, AA adına Nevşehir muhabiri Murat Kaya, Fenerbehçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten aldı.
Gecede ayrıca, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Fenerbahçe Spor Kulübü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Karaaslan, TRT Haber, İhlas Haber Ajansı, fotoğraf sanatçısı Galip Hasan Temur, TKDK İl Koordinatörü Murat Asıltürk, turizmci Yakup Dinler de ödül alan isimler arasında yer aldı.
26 Şubat- Nevşehir Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen genel kurul sonrasında oda başkanlığına getirilen Hüseyin Altınışık, mazbatasını alarak görevine başladı.

-Mart
17 Mart- Nevşehir’de sağanak yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Vatandaşlar sabah saatlerinde kar sürprizi ile uyandı.
22 Mart- Nevşehir’de buzlanma kazalara neden oldu 17 kişi yaralandı.
23 Mart- Türk Müziğinin usta isimlerinden Şevval Sam’ın, Kapadokya bölgesinde kayadan oyma tarihi Bezirhane içerisinde verdiği konser büyük beğeni topladı.
27 Mart- Nevşehir’de araçların üzerindeki sarı toz vatandaşları ve polisi alarma geçirdi. Numune alınan toz incelenmek üzere Ankara’ya gönderilirken, araçlar üzerinde parmak izi ve radyasyon taraması yapıldı.
27 Mart- Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanlığına Yakup Dinler seçildi.
29 Mart- Nevşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim yaptı. Ön Seçimde en yüksek oyu Bülent Tekiner aldı.
31 Mart- Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Nevşehir'e ilk atandığı 1996 yılından bu yana 32 kez değişik illere tayin edildi, 33 kez mahkeme kararıyla geri döndü.

-Nisan
1 Nisan-Nevşehir’de jandarma ekiplerinin bir kamyonda yaptıkları aramada 16 kilo 500 gram esrar ele geçirildi.
7 Nisan- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Milletvekili Adayları belli oldu. MHP’nin Milletvekili Adayları Mehmet Varol, Sait Yüksel ve Mustafa Uğur oldu.
7 Nisan- AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları belli oldu. Listede mevcut milletvekillerinden ikisi yeniden yer aldı. AK Parti Milletvekili Adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider oldu.
8 Nisan - CHP tarafından Nevşehir’deki ön seçimlerde 4. sırada yer aldığı açıklanan ancak YSK’ya verilen listede Nevşehir 3. sıra milletvekili adayı gösterilen Fahri Ertik adaylıktan çekildi.
10 Nisan - Bir dizi program kapsamında Nevşehir'e gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti.
14 Nisan - Nevşehir’in Göreme beldesinde vadide yürüyüş yapan İngiliz turist, köpeklerin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan turist hastanede tedavi altına alındı.
30 Nisan - Nevşehir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Jet tarafından İstanbul Sabiha Gökçen ile Nevşehir-Antalya, Antalya-Nevşehir tarifeli uçak seferlerinin hat açılış törenine katıldı.

-Mayıs
3 Mayıs - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir tek konuda mütevazi olamayacağını belirterek, ”27,5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl olur eğer Türkiye’de bunu 10 kişi biliyorum derse bunlar içerisinde birisi de benim" dedi.
6 Mayıs - Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanı M.Arif Parmaksız’ın ağabeyi Diş Hekimi Cezmi Parmaksız toprağa verildi.
12 Mayıs – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Nevşehir’de vatandaşlara seslendi.
15 Mayıs - Nevşehir'de jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 15 kilo esrar ele geçirildi.
18 Mayıs - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir mitinginde, 12 yıllık atılım dönemi sonrasında ikinci yarının başlayacağını söyledi. 
22 Mayıs - Nevşehir'de kocasından ayrılan 19 yaşındaki kardeşini tarlada çapayla öldüren ağabey, polisi arayarak kendini ihbar etti.
22 Mayıs - Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaptığı sırada intihar eden 21 yaşındaki Jandarma Er Adnan Gündüz, memleketi Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük beldesinde toprağa verildi.
25 Mayıs - Nevşehir'de 100'e yakın öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelerde tedavi altına alındı.
28 Mayıs - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’de yaptığı konuşmada, “Nevşehir tarihin şehri olduğu kadar demokrasinin ve milli iradenin şehri. Dün 27 Mayıs’tı rahmetli Menderesi, Zorlu’yu Polatkan’ı idam edenleri ibretle andık. Yarın İstanbul’u fetheden o muazzam komutanı ve ordusunu coşkuyla anacağız.
29 Mayıs - Türk Pop Müziğinin sevilen sanatçısı Demet Akalın, Nevşehir’de hayranlarıyla buluştu. Akalın, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde kendisini dinlemeye gelen binlerce hayranına unutulmaz bir gece yaşattı.
30 Mayıs - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Nevşehir Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Meslek Yüksekokulu, Ürgüp Erol ve Sebahat Toksöz Meslek Yüksekokulu, Avanos Meslek Yüksek Okulu, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan toplam 2 bin 526 öğrenciyi mezun etmenin gurur ve heyecanını yaşadı.

-Haziran
7 Haziran - Nevşehir’de en son 1999 yılında yapılan seçimlerde TBMM’ne iki milletvekili gönderen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 25. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Nevşehir’den bir milletvekili çıkartmayı başardı.
7 Haziran - Nevşehir’i 25. Dönemde TBMM’de temsil edecek olan milletvekilleri belli oldu. Yeni dönemde mecliste Nevşehir’den 2 AK Parti'li ve 1 MHP’li milletvekili yer alacak.
12 Haziran - Nevşehir genelinde 56 Bin 394 öğrenci 3 aylık yaz tatiline başladı.
14 Haziran - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya’da Pazar ayini yönetti.
22 Haziran - Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde kaldığı apartman dairesinin balkonundan düşen Tuncay Y. isimli üniversite öğrencisi hayatını kaybetti.
26 Haziran - Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde meydana gelen balon kazasında 16 yabancı turist yaralandı.

-Temmuz
3 Temmuz - Avrupa İş Konseyi(EBA) Socrates Komitesi tarafından Nevşehir’e 3 ödül birden verildi. Komite tarafından Nevşehir Belediye Başkanı En iyi Belediye Başkanı, Nevşehir Belediyesi En İyi Belediye ve Nevşehir’de En İyi Şehircilik ödülüne layık görüldü.
4 Temmuz - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, nişanlısını Kamu Personeli Seçme Sınavı'na götüren sürücünün kullandığı otomobil, midibüsle çarpıştı. Kazada 9 kişi yaralandı.
4 Temmuz - Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacı Bektaş Veli Dergâhının ibadete açılmasını isteyen Alevi Sivil Toplum Örgütleri, 188 yıldır Alevilere ibadet için kapalı olan Hacı Bektaş Veli Dergahında Cem yaptı. Türkiye’nin bir çok ilinden yüzlerce Alevinin katıldığı ve Hacı Bektaş Veli Postnişi Veliyettin Ulusoy önderliğindeki Cem’i Alevi Dedesi Mehmet Turan yönetti.
20 Temmuz - Nevşehir’de bir çocuk annesi 25 yaşındaki Gül E. İsimli kadın, oturduğu apartmanın 5. katında bulunan evinin balkonundan atlayarak intihar etti.
23 Temmuz - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir’de partisinin Genişletilmiş İl İstişare Toplantısına katıldı.
25 Temmuz - Muğla’da vatani görevini yaparken izne geldiği İstanbul’da başından vurulmuş halde cesedi bulunan Piyade Er Mustafa Yüksel, memleketi Nevşehir’de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Askerin acılı babası Metin Yüksel, oğlunun cinayete kurban gittiğini düşündüklerini söyledi.
30 Temmuz - Nevşehir’de Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan ve dünyanın en büyük yer altı şehri olduğu belirtilen alanda temizleme çalışmaları sürüyor. Nevşehir Kalesi civarındaki 11 mahalleyi içine alan bölgede başlatılan temizleme çalışmaları sırasında, çeşitli uygarlıklara ait çeşitli yaşam alanları ile araç ve gereçler bulundu.

-Ağustos
6 Ağustos - Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, sıcak hava balonları şehitler için havalandı. Ay Yıldızlı Türk bayrakları ile havalanan balonların sepetlerine terör olaylarına tepki için pankartlar asıldı.
7 Ağustos - Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından Nevşehir’de 18 akaryakıt istasyonuna para cezası uygulandı.
9 Ağustos - Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi, serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.
9 Ağustos - Hayatını kaybeden eski Adalet Partisi 16. Dönem Nevşehir Milletvekili İbrahim Boz için Ürgüp Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.
11 Ağustos - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne (NEÜ) 3 bin 757 öğrenci kayıt yaptırdı.
16 Ağustos - Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim bu ülkeyi daha iyi yönetecekse, kim kul hakkı yemiyorsa, onu başa getirmek zorundayız. Çıkışımız buradadır” dedi.
17 Ağustos - Ürgüp ilçesine bağlı Başdere Köyü Muhtarı Mevlüt Aydemir, İlçe İdare Kurulu tarafından görevinden uzaklaştırıldı.
19 Ağustos - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerde güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel’in Nevşehir’in Acıgöl ilçesindeki baba evine ateş düştü.
19 Ağustos - Diyarbakır'da şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel, memleketi Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
20 Ağustos - Askerden izinli geldiği memleketi Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde trafik kazasında hayatını kaybeden Piyade Er Tahir Taştan toprağa verildi.
24 Ağustos - Türk fotoğraf sanatçısının sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraftan etkilenen Japon Hisayo Nokaya ve Koichi Sato çifti, evlenmek için peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini tercih etti. Adeta bir gelin arabası gibi süslenen balon sepeti ile Aşk Vadisi üzerinde uçan çift, yüzüklerini de yerden bin metre yükseklikte taktı.
28 Ağustos - Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde PKK’nın emniyet binasına düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş’in Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz köyündeki ailesine acı haber bağ evinde verildi.
29 Ağustos - Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırısı sonrası şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş, memleketi Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı.

-Eylül
3 Eylül - Nevşehir’in Uçhisar Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ın oğlu Mehmet Karaaslan 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den aday adayı oldu.
8 Eylül - Türkiye’de son günlerde artan terör olayları sonrasında Nevşehir’de bir grup şehit yakını Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan HDP'li bir yöneticiyi otelinin önünde protesto etti.
8 Eylül - Geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde 84 yaşında vefat eden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’in annesi Semiha Seçen, son yolculuğuna uğurlandı.
11 Eylül - Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir’de yaptıkları uyuşturucu operasyonu sonrasında 5 kişi tutuklandı.
16 Eylül - Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde define aramak için kuyuya giren 1 kişi metan gazından zehirlenerek hayatını kaybederken, kuyudaki diğer 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.
18 Eylül - 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde AK Parti Nevşehir Milletvekilleri belli oldu.
24 Eylül - Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde kurban keserken arı sokan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi İrfan Çelik hayatını kaybetti.
29 Eylül - Nevşehir’de jandarma ekipleri tarafından bir yolcu otobüsü ve bir otomobilde yapılan aramada 32 kilo esrar ele geçirildi.

-Ekim
2 Ekim - Nevşehir'de düğün günü gelin, 40 bin lira değerindeki altınları alarak kayıplara karıştı.
20 Ekim - Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde okul inşaatında meydana gelen göçükte 3 işçi yaralandı.
22 Ekim - Ünlü sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı, 'Yetenek Sizsiniz' programının çekimleri için Nevşehir’e geldi.
24 Ekim - Nevşehir'de geçirdiği trafik kazası sonrası 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 17 yaşındaki Mustafa Arıdır'ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesi çocuklarının organlarını bağışladı.

-Kasım
1 Kasım - 1 Kasım seçimlerinde Nevşehir’de 19 hasta ambulanslar ile taşınarak oy kullandırıldı.
1 Kasım - Nevşehir’de 3 milletvekilini de AK Parti kazandı.
2 Kasım - Nevşehir’de 7 Haziran seçimlerinde 13 yıl sonra bir milletvekili kazanan Milliyetçi Hareket Partisi resmi olmayan sonuçlara göre çıkardığı milletvekilini kaybetti.
2 Kasım -1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri sonrasında AK Parti’den Nevşehir Milletvekili seçilen Ebubekir Gizligider, Nevşehir tarihine geçti.
6 Kasım - Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler 36 bin 546 paket kaçak sigarayı yakarak imha etti.
8 Kasım - Abdullah Çatlı ölümünün 19. yıl dönümünde memleketi Nevşehir'deki mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine Çatlı’nın annesi, kardeşi, eşi ve kızları ile birlikte Haluk Kırcı da katıldı.
11 Kasım - AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider mazbatalarını aldı.
12 Kasım - Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde miras tartışması nedeniyle çıkan kavgada 7 kişi yaralandı.
16 Kasım - Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında bulunan Cadaujac Parkına Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve turizmciler siyah çelenk bıraktı.
17 Kasım - Nevşehir’in Uçhisar Beldesinde bulunan Uçhisar Kalesinde Fotoğraf sanatçısı Selda Sağlamdin 1. Kişisel Fotoğraf Sergisini açtı.
18 Kasım - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından formasyon kontenjanının azaltılmasını protesto etti.
20 Kasım - Nevşehir’in Merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde öğrenim gören 12 öğrenci yedikleri çikolatadan dolayı zehirlendi.
24 Kasım - Nevşehir’in Avanos İlçesine Bağlı Özkonak Kasabasında muhtarlık yapan İsmail Yağmur trafik kazasında hayatını kaybetti.

-Aralık
2 Aralık – Nevşehir’de mevsimin ilk karı yağdı.
3 Aralık - Nevşehir’de öğrenci servisinin yan yatması sonucu 9 öğrenci yaralandı.
4 Aralık - Nevşehir’de dolandırıcıların hedefi olan vatandaş, PTT güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.
6 Aralık - Nevşehir’in Avanos ilçesinde karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kişi hayatını kaybetti.
10 Aralık - Nevşehir'de bir manavın para kasasından yaklaşık bin lira çaldığı ileri sürülen zanlı yakalanırken, güvenlik kameraları da olayı saniye saniye kaydetti. 
11 Aralık - Nevşehir'de polis ekiplerince yakalanan 74 bin paket gümrük kaçağı sigara yakılarak imha edildi.
16 Aralık - Nevşehir’de piyasaya sahte para sürmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı iki kişi tutuklandı.
17 Aralık - Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve aynı zamanda Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özdemir’in Annesi Menşure Özdemir vefat etti.
17Aralık - Nevşehir'de yeni yıl kutlamaları öncesinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanan, rakı, şarap, viski, cin gibi yaklaşık bin şişe kaçak içki ele geçirilerek imha edildi.
19 Aralık - Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvan pazarı kapatıldı.
21 Aralık - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından Türkiye’deki üniversitelerin bilimsel ve akademik performanslarına göre ortaya koyduğu sıralamalarda 2014 ve 2015 yıllarında üst üste Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin birinci olmasının gurur verici olduğunu söyledi.  
22 Aralık - Yılbaşı yaklaşırken Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, piyango bileti ile elde edilen kazancın haram olduğunu belirterek, "Her yeni yılda bu sorular soruluyor. Biz de bunun yanlış olduğunu doğru olmadığını bu kazancın haram olduğunu söylüyoruz ama herkes yine bildiğini okuyor" dedi.
23 Aralık - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEHÜ) öğrenim gören 24 yaşındaki Nika Çundokova, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlikle ilgili Putin’e seslenerek, "Biz iki ülke dostuz, kardeşiz" dedi.
24 Aralık - Cumhuriyet Halk Partisinde gerçekleştirilen İl kongresinde 1 Yıldır bu görevi sürdüren Kamil Gülmez ve beraberindeki yönetim yeniden göreve seçildi.
24 Aralık - Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kış lastiği uygulamasında bin 734 araç kontrol edildi.