Konuyla ilgili Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, Kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engellilerin Kura başvuruları 2 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak, 16 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir.

Belirtilen süre içinde başvurularını tamamlamayan adaylar için geç başvuru tarihi 29 Mayıs 2018 tarihinde başlayıp 30 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir. İl Müdürlüklerimiz tarafından Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesinde adayın isim, soy isim, engelli sağlık kurulu raporunda belirtilen engel gurubu ve adayın TC Kimlik No Bilgileri doldurulacak olup, aday başvuru tarihleri içerisinde bu belge ile birlikte ÖSYM başvuru merkezine başvuruda bulunacaktır. 


02.02.2018 tarihli ve 30320 sayılı “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” gereği, EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl içerisinde yapılacak sınava kadar geçerlidir.


Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınacaktır. Kura kaydı yaptıranadaylar, dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabileceklerdir.
2018-EKPSS’ye başvurusunu tamamlayan adaylar (sınava girmeseler de),2018-Kura’ya başvuramayacaklardır.
2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzunda belirtildiği üzere;
•        Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, Özel eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.
•        2012,2014,2016 yıllarında Kuraya başvurmuş olan adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.
•        Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yetişkinler için düzenlenen okur-yazarlık programlarına katılanlara verilen “Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi” eğitim düzeyi olarak ilköğretim okulunun ilk beş sınıfına denk sayıldığından bahisle, bu belgeye sahip olan engelli adaylar, bu kılavuzda belirtilen başvuru tarihi itibariyle Kuraya katılım amacıyla (ilkokul düzeyinde) başvuruda bulunabilecektir.
•        Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesinde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacaktır.  
•        Kura başvurularının başladığı ilk gün itibari ile 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir.
•        18 yaşını tamamlamamış adayların başvurusunda, kadrolara atanmak, için 18 yaş şartının tercihlerin yapılacağı son başvuru tarihinden önce tamamlanmış olması gerektiği bilgisi verilerek adayın başvurusu alınacaktır.
Başvuru sırasında engelli adaylardan;
•       “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun, %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan engelli sağlık kurulu raporu,
•        Diploma veya mezuniyet durumunu gösterir belge veya II. Kademe Eğitim Başarı Belgesi,
•        Nüfus cüzdanı veya pasaportun (Nüfus Cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır) aslını ibraz etmeleri istenecektir.
Başvuruların alınması süresince bu hususların göz önünde bulundurularak işlemlerin yürütülmesi konusunda;
Bilgileriniz ve gereğini rica ederim.