24 Kasım Öğretmenler Günü, Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı.
 Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak tarafından Çelenk konulması ile başlayan törende daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 yıl önce Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olarak 24 Kasım 1981 yılından bu yana da öğretmenler günü olarak da kutlanan Öğretmenler Günü kutlamasına Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Özel Kardelen Koleji tarafından hazırlanan program ile devam edildi.

 Başöğretmen Atatürk ve eğitime katkıda bulunan eserleriyle ebediyete erişen öğretmenler ve tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden törende Nevşehir Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak yaptığı konuşmada, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için belirlediği çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşıp geçme hedefinin yaşadığımız bu yıllarda yakalandığını belirterek, Türkiye’nin bugün itibariyle dünyanın 16 büyük ekonomisine ve Avrupa’nın da 5. büyük ekonomisine sahip konuma geldiğini söyledi. Bunun temelinin öğretmenler tarafından atıldığını vurgulayan Balak, öğretmenler olarak üzerlerine düşenin en iyisini yapma kararlılığını her zaman için sürdüreceklerini belirterek, öğretmenlerinin bu emeklerinin de her  zaman başarıya ulaşmada önemli bir unsur olacağını kaydetti.

 

Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş ise her mesleğin onurlu, saygı ve takdire layık olduğunu belirterek, öğretmenliğinde bu ifadelere uyan meslekler arasında ilk sırada yer aldığını dile getirdi. Toplumun bugününün ve geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerin en temel misyon üstlendiğine vurgu yapan Demirtaş, “ Bir mesleğin tam hedeflenen düzeyde yapılamaması nedeniyle toplumsal yaşamda olumsuzluklar yaşanabiliyor, ama öğretmenlerimizin bu alanda yapacakları yanlış, tüm toplumun geleceğinin kararması anlamı taşır ki ,en kötü senaryo da budur. Hayatta en fazla takdir edilen mesleklerden biri olan öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Fedakârlık mesleği olarak da bilinen öğretmenliğin de ne kadar yorucu olduğunu çok iyi biliyorum. Tüm öğretmenlerimize bu şerefli ve onurlu meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

 Özel Kardelen Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan zeybek dansı ile devam eden program daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlere Kardelen Koleji öğretmenlerinden Efkan tunca yönetiminde yemin töreni yapıldı. 2012 yılında emekli olan öğretmenlere ise Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş tarafından meslek onu belgesi verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması öğrenciler tarafından ‘Öğretmen’ oratoryosunun seslendirilmesi ile devam etti. Özel Kardelen Koleji tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programının finalinde ise Özel Kardelen Kolejinde öğretmenlik yapan öğretmenler tarafından oluşturulan koro ile sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programının sonunda ise Kardelen Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, İl Jandarma Alay Komutanı Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak tarafından açıldı.