24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat'ın öğretmenler adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

 

Buradaki programın ardından törenler Altınyıldız Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, her bir mesleğe onur ve saygı gösterilmesi gerektiğini öğretmenliğinde saygı duyulacak meslekler arasında en önemlilerinden biri olduğunu söyledi.

 

Hangi meslek olursa olsun iyi icra edilmediği takdirde külfetini tüm ülkenin çektiğini kaydeden Savaş, "Meslekler iyi icra edilmediğinde zararını tüm ülke çeker. Bir mimar, bir mühendis iyi inşaat yapmazsa yaptıkları evler insanlara yuva olmaktan çok mezar olabilir. Bir doktor görevini iyi yapmazsa insanların sağlıklarına etki yapabilir. Ama bir meslek var ki onların yaptıkları hataların faturası daha büyük olur o da öğretmenliktir. Öğretmen mesleğini iyi yapmazsa etkisi toplumun geneline olumsuzluklar olarak ortaya çıkar ve geleceğimizin kararmasına sebebiyet verir. Bu duygula bu kutsal görevi icra eden tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlarım sağlık afiyet dilerim" dedi.

 

Büyükfırat da, Türkiye'nin Atatürk'ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine yükselme hedefini yakalayıp hatta üzerine çıktığını, bunda da en önemli payın öğretmenlerde olduğunu söyledi.

 

Türkiye'nin bundan sonra ki gelişimde de öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Büyükfırat, mesleğe ilk adımlarını atacak stajyer öğretmenleri de tebrik ederek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.


 

Konuşmaların ardından 25 stajyer öğretmen, meslek yemini ederek görevlerine başladı.

 

Program, Altınyıldız Koleji öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle sona erdi.