Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği binasında düzenlenen basın toplantısına Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Umuda Bir Adım derneği yönetim kurulu başkanı Hülya Belirir ve Nevşehir Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hülya Kitapçı katıldı.
Geçtiğimiz Cuma gecesi yaşanan darbe girişimine karşın tepkilerini dile getiren üç dernek başkanı ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı M. Sami Kemikkıran düşüncelerini şöyle ifade ettiler:
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu; “Malum Çete’nin oyununu bozduk”
 “Bilindiği üzere Ülkemizde ne yazık ki hafta sonunda yaşanan darbe girişimi hepimizi derinden üzdü. Bizler dernek olarak her gün akşam meydanlardayız. 3 engelli derneği olarak bir araya gelerek bu darbe girişimine olan tepkimizi dile getirmek istedik. Malum Çete’nin darbe girişimini ülke insanları olarak üstesinden çok şükür geldik. Birliğimizi, beraberliğimizi gösterdik engelli dernekleri olarak. Kendilerine toplantımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum”.
Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı M. Sami Kemikkıran; “4 Tane satılmışa ülkeyi teslim etmedik”
“15 Temmuz gecesi Türkiye’miz çok karanlık bir gece yaşadık. Sabaha kadar gözüm gözüme değmedi. İhanet şebekesi, o hainler, satılmış hainler Türkiye Cumhuriyeti yıkmak için darbe teşebbüsünde bulundular. Ben yüce, asil milletimize teşekkür ediyorum. Teslim olmadık. Dimdik ayakta durdu. Canı pahasına 4 tane satılmışa ülkeyi teslim etmediler. İyi varsınız. Allah devletimize zeval vermesin. Sonuna kadar devletimizin, milletimizin yanındayız. Uyanık olalım, basiretli olalım. Su uyur düşman uyumaz demiş atalarımız”
Umuda Bir Adım derneği yönetim kurulu başkanı Hülya Belirir; “Bu vatan olmazsa hiçbirimiz olmayız”
“15 Temmuz gecesi maalesef ülkemizin üzerinde karanlık oyunlar oynanmaya devam edildi. Halkın vergileriyle alınan silahlarla halka ateş açıldı ve bu çok can yakıcıydı. Bizler Sivil toplum kuruluşları olarak her zaman bu milletin, devletin yanında olduk. Çünkü bu vatan bizim, bu bayrak bizim. Birlik ve beraserliğimizi bir kez daha gösterdik. Bu vatan olmazsa hiç birimiz olmayız. Darbe girişimini nefretle ve şiddetle kınıyorum. Şehit edilmiş kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum”
Nevşehir Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hülya Kitapçı; “Yıkılmadık, ayaktayız”
“Üç gün sokaklardayız. Çok üzgünüz. Bu vatanı bizim Dedelerimiz, analarımız bu hale getirdi. Bu hainliği yapanları Allah’ta, bizlerde affetmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız ayakta durduğu sürece bizlerde ayaktayız. Allah milletimize, Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Yıkılmadık, ayaktayız”.