NEVŞEHİR(MHA) Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce İlimizde yürütülen eğitim ve yayım çalışmaları kapsamında Derinkuyu İlçesi Kuyulutatlar Köyünde "Kadın Çiftçi Eğitim Programı" düzenlendi. 5 gün eğitimin ardından, 41 kadına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde Derinkuyu İlçesi Kuyulutatlar Köyünde kurs açıldı.

Bu kurslarda çeşitli tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hak ve özgürlükleri, çocukla iletişim, girişimcilik, liderlik ve sosyal güvenlik konularında kapsamlı eğitimler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hüseyin Şener, Sosyal hayatımızın her alanında büyük zorluklara göğüs geren fedakar kadınlarımızın bulundukları bölgelerde yaptıkları faaliyetlerin kolaylaştırılması ve emeklerinin korunması adına yapılan eğitimlerin yanında kişi hak ve özgürlükleri, çocuklarla iletişim, kadına şiddet gibi konularında yer alması kadın çiftçilerimize farkındalık oluşturmuştur dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Kırsal bölgelerde yaşayan çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, Kadınların artık hayatın her alanında görev ve sorumluluklar üstlendiğini, bu eğitim programları ile de yapılan işlerin daha kaliteli ve daha iyi yapılması yönünde destekleyici rol oynadığını, teorik eğitimlerin uygulamalarla hayata geçirilmesi  verilen eğitimler sonucunda gerçekleşeceğini ifade ederek, bilgi donanımının neticesinde daha bilinçli ve kaliteli üretimin yapılması aile ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı kaydetti.