Ürgüp ilçesinde bu yıl 44'cüncüsü düzenlenen ve 2 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali üçgüzeller mevkiinde gerçekleştirildi.

Festivale, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal FERALAN, Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali TANRIVER, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, İlçe Belediye Başkanları, STK Yetkilileri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından jüri gözetiminde gerçekleştirilen üzüm yeme yarışmasında,  elleri ve gözleri bağlı yarışmacılar havada asılı haldeki üzümü yiyebilmek için kıyasıya yarıştılar.

Parmak üzümü kategorisinde gerçekleştirilen üzüm yarışmasında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü konu uzmanlarından oluşan jüri ekibi  değerlendirmelerini yaparak dereceye giren ilk üç ismi açıkladılar. Yarışmada Ulaşlı köyünden Recep  YAZGI isimli çiftçi birinci oldu.

Dereceye girenlerin ödülleri Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER ve Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ tarafından verildi.

Programların ardından üzüm sergi alanı gezildi ve geleneksel olarak program sonrası katılımcılara yemek ve üzüm ikramında bulunuldu.