Nevşehir Belediyesi tarafından ulusal ve uluslararası alanda, fotoğraf sanatının gelişimine  ve bu yönde çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olunması amacı ile bu yıl 4. sü düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf  Yarışmasında dereceye giren sanatçıların fotoğrafları Kapadokya Forum’da oluşturulan sanat kulübü sergi salonunda sergilenmeye başlandı. Yarışmada Altın ve Gümüş madalya almaya hak kazanan sanatçılar, THY’nın seferleri iptal etmesi sonucunda Nevşehir’e ulaşamayınca,  ödülleri adreslerine gönderilirken, yarışma üçüncüsü Mehmet Kırmızıkaya’ya Bronz madalyası Vali Yardımcısı Ahmet Soley tarafından törenle verildi.  

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf  Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına Türkiye’nin yanı sıra Romanya’dan ülkeden 84 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 321 eserle yarışmaya katılmıştı.

TFSF Başkanı Sami Türkay, Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) Başkanı Mustafa Karakaya ve fotoğraf sanatçıları Ahmet Özyurt, Tekin Ertuğ ve Yücel Demir oluşan seçici kurulun değerlendirmesi ile yarışmaya Kocaeli’nden katılan  İsmail İkiz Altın , Trabzon’dan Sabri Altın Gümüş  ve K. Maraş ’dan Mehmet Kırmızıkaya Bronz madalyanın sahibi olurken, yarışmada Kocaeli’nden Süheyla Akın ve Veysel Kaya,  Ankara’dan Mehmet Uçar, Sakarya’ dan A.Zeki Okur, İstanbul’dan Halil Sarıkaya ve Bursa’dan İsmail Hakkı Timuçin’in eserleri de mansiyona layık görülmüştü..   

Yarışmada dereceye giren amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına ödülleri, Kapadokya Forum Sanat Kulübü sergi salonunda Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf  Kaya,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,  İl Müftüsü Yakup Öztürk ile çok sayıda davetlinin katıldığı bir tören ile verildi.

Yarışma sonucunda Kocaeli’nden İsmail İkiz ve Trabzon’dan Sabri Altın, THY’nın elverişsiz hava şartları nedeniyle Nevşehir uçuşunu iptal etmesinin ardından törene katılamazken, ödülleri adreslerine gönderilirken, yarışmada üçüncülüğü kazanan  K.Maraş’dan Mehmet Kırmızıkaya ’nın Bronz Madalyası,  Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley tarafından takdim edildi.

Daha sonra yarışmada dereceye giren sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, seçkin davetli topluluğunun katılımı ile açıldı.