50 Bin Koruma Memuru Alımı 2015

Koruma memuru olmak isteyenler ve haberini bekleyenlere müjdeli haber geldi diyebiliriz. Şuaralar adından sıkça bahsettiren koruma memurluğu için 2015 yılında alımlar olacağa benziyor.

Meclise sunulan ve kısa zaman içerisinde de geçmesi planlanan koruma memurluğu yasası şuan için çalışma aşamasına bitirmiş ve sadece onay bekliyor diyebiliriz. Bu memurluk alımını ise emniyet müdürlüğünün yapacağı konusu ise şuanda söylentiler arasında yer almaktadır.

Koruma memurluğu ilk olarak 2014 yılında duyurulmuş ve ortaya çıkmış bir meslektir. Polis ile aynı yetkilere sahip olacak koruma memurları şehirlerin güvenliğini sağlamak ve daha fazla asayişi sağlamak amacı ile kurulacaktır. İçişleri bakanlığının başlattığı bu çalışma ile ilk etapta 28 bin kişinin işe alınması planlanmaktadır. 28 bin kişinin ardından ise bu sayının 50 bine kadar çıkması beklenmekte ve planlanmaktadır.

Silahlı olarak koruma memurluğu yapacak olan kişilerin polis gibi üniforma giymesi ve aynı mesai saatlerine sahip olması düşünülmektedir. Aynı zamanda 6 yıl koruma memurluğu yapmış olan bir kişi daha sonrasında eğer isterse polisliğe de kolayca geçebilecektir.

Koruma Memuru Olmak İçin Şartlar:

- Koruma memuru olacak olan kişinin ilk öncelikle en az Lise Mezunu olması gerekmektedir.
- 4 Yıllık Fakülte bitiren ya da Yüksek Lisans yapmış olan kişilerde eğer isterlerse başvurabilecekler.
- Koruma memuru olacak olan kişilerin 25 yaşından gül almamış olmaları gerekmektedir.
- Koruma memuru olmak isteyen kişilerin 4 aylık bir eğitime tabi tutulacağı ve bu zaman zarfındaki masraflarının da devlet tarafından karşılanacağı da söylenenler arasındadır.

Tüm bunlarla beraber eğer üniversite mezunları koruma memurluğundan 1 yıl sonra direk olarak polisliğe geçebilecekler.

Koruma memuru olan kişilerin maaş olarak ise en az 1.700 TL en fazla ise 2.100 TL alması beklenmektedir.