Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun hükümete ve millet iradesine karşı yapıldığını söyledi. Erdoğan, “Bir yıl öncesine kadar bu kadrolarla bir sıkıntı yaşamadık. Beraber yürüdük biz bu yollarda dedik. Yine yürürüz. Ama büyümeye sekte vurma gibi bir ihanetleri oldu” dedi. Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündemle ilgili sorularına şu cevapları verdi:


Özür dileyecek misiniz?

OPERASYON: Burada bir yargı süreci var. Hüküm verilmiş değil. Tutuklananlar, serbest kalanlar var. Hüküm verildikten sonra bunu kabul ederiz veya etmeyiz, sadece saygı duyarız. Ana muhalefet ağızlarına gelen her şeyi söylüyor. Aklandıklarında özür dileyecekler mi? Yolsuzluk dosyalarını en iyi bilen CHP'dir, onun Genel Müdürü'dür, Baykal'dır. Baykal en ağır şekilde bir kasete muhatap oldu. Şimdi ‘dosyası var' diyegönderilen zat getirilip belediye başkan adayı yapılıyor. Bakarsın bu klasörler bu seçimsürecinde çıkabilir. Yeniler de olabilir. Sorarlar adama. Sen Şişli'de ne yaptın?

HEDEF MİLLİ İRADE: Bu hükümete yönelik, millete, milli iradeye yönelik bir operasyondur. Eğer bir yolsuzluktan bahsediyorsanız, milletin malına devletin malına yönelik bir şey var mı? Böyle bir şey varsa bana getirin gereğini ben yapayım. Şu ihalede bu yolsuzluk oldu denilmiyor. Kim kime ne vermiş, bununla ilgili somut bir şey var mı? Resmiyete dökülmemiş şeyler ortaya konuluyor . Halk Bankası müdürünün (Süleyman Arslan) evinde çıkan bir şeyin bankayla bir ilgisi var mı?

Bunun adı vatana ihanet

Böyle bahsedilmesi bu vatana bir ihanettir. Medyadan okuduğum kadarıyla Çorum İmam Hatip Lisesi ile ilgili verilmiş bir söz var. Süleyman bey bunu dekontunu vermiş mi vermemiş mi? Ya da kaydını almak üzere ortada makbuz varsa o zaman kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmaz. Hayır sahibi de, okul da bunu söylüyor. Emniyet yetkililerininburada yapacağı şey, bankada en ufak bir şey var mı yok mu? Ama sen işi hemen buraya getirirsen bu ihanettir. Müdürün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yok . Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur.

HALKBANK'A ZARAR VEREN ÖDEYECEK: Bakın şu anda Halkbank'ın borsa değerinereye geldi. BDDK bakacak. Suçluların bunun bedelini ödemeleri lazım. Bunlar hala bulülkeyi sahipsiz zannediyorlar.

ÇANTAYLA BİR YERE GİRMEYİN: Moda oldu; çantayla girdi, çıktı. Siz siz olun sakın çantayla yere girip çıkmayın. (Gülerek) Malum artık suç aleti sayılır oldu. Ama bir şey teslim ederken gördükleri bir şey yok. AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı. Eee... İspatın varsa görüntülü olarak suçüstü yap tamam, buna eyvallah. Ama sadece çantayla girdi çantasız çıktı anlayışını anlamak mümkün değil. Rıza Zerrab, altın ihtacatı yapan biridir. Ülke ekonomisine katkısı olduğunu biliyorum. Bu tür hayır işlerine girdiğin de biliyorum.

Avuçlarını yalarlar

BENİ VURMAYA ÇALIŞIYORLAR: Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Buralardan Erdoğan'a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkadaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak, TÜRGEV vakfıyla ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Vakıfla ilgili olarak imar değişikliği için belediyeye gitmek suç mu? Belediye başkanını ‘bina yaptı, 25 yıllığına vakfa kiraladı' diye suçluyorlar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Benzer şeyler İSTEK Vakfı, ÇYDD, TEV gibi vakıflar için de yapıldı. Orası bir öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan'ın oteli değil. Oradan dolaşıp bana gelmek istiyorlar.

Büyümeye ket vurma ihaneti

BÜYÜMEYE sekte vurma gibi bir ihanetleri oldu. Kardeş olduğunu söyleyenlerin beddualarla kardeşlerini lanetlediklerini gördük. Adeta yerle yeksan ettiklerini gördük. Belki de en üzücü olanı budur. Her şeyin takdiri Allah'ın elindedir. Bir müminin mümine böyle bir bedduası olmaz. Allah'ın Kahhar-ı mutlak ismiyle kimlere tecelli edeceği bellidir. Bu tür yaklaşım tarzı hoş bir tarz değil.

ÇÖZÜM SÜRECİNE?ETKİSİ?OLUR?MU: Son olayların sürece ciddi bir tesiri olmaz. Biz yerimizde sağlam duracağız. Bunu karıştırma gayretleri olabilir. Birileri karıştırmak istiyor. Valiliklerimiz hassasiyetlerini koruyorlar. Bütün mesele 30 Mart seçimlerin başarılı bir şekilde tamamlayıp sürece devam etmek.

TUTUKLU VEKİLLER: İlgili arkadaşlar bir araya gelip çalışacaklar. Anayasayı değiştirmeyi gerektiriyor mu, gerektirmiyor mu? (Anayasa) 14 maddeyi değiştirme talepleri var. Aslında milletvekili demek işime gelmiyor. Açık sözlü olmam lazım. Bunlar içerdekileri dışarı çıkarma operasyonu olarak aday gösterildiler. Bir BDP'li çıkınca, bunu yol yaptılar.

Gezi'de olmadı buradan vuralım

GEZİ'DE istediklerini elde edemediler, şimdi buradan geliyorlar. Bu süreç içinde böyle bir operasyona taşeronluk yapmak çok üzücü bir olay. Şahsım, arkadaşlarım hakkında yapılan yorumlar, atılan tweet'ler, yazılar... Hep sabrettik yine sabredeceğiz. AK Parti gücünü derin milletten alıyorlar, bunlar derin devletten...

GERİLİMİ KÖPÜRTENLER VAR: Bu gerilim köpürtülmeye devam edilirse bunun önünü alınamaz. MGK'nin bir toplantısının içeriği veriliyor. O kişilerin kimlere hizmet ettiği belli. Kimlerle beslendiği belli. Ceza Kanunu'na göre çok ağır yaptırımlar var.

657'Yİ DEĞİŞTİRİRSEK: (Görevden alınanların sadece yer değiştirmesi) Düzenlemelerin yapılası gerekir. Bu 657 (devlet memurluğu yasası) ile bu yapılamaz. Değişirse yapabilirsiniz. Devlete kapağı attın mı bir daha atamazlar. Bunun üzerinde çalışacağız.

BUGÜNE KADAR BERABER YÜRÜDÜK: Bu iş 1978'lere kadar dayanıyor. Kaldı ki bir yıl öncesine kadar hangi bir sıkıntı da yaşamadık. Beraber yürüdük bu yollarda dedik. (Yine beraber yürür müsünüz?) Allah'ın takdiri, niye olmasın. Biz hiçbir zaman kapıyı kapamadık. Siyasetçi hiçbir zaman kapıyı kapatmaz. Kapatırsa siyaset yapamaz.

BÖCEK SORUŞTURMASI BİTİYOR: (Çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları) Başbakanlık teftiş kurulu çalışmasını bitirmek üzere. Bittiğinde açıklayacağız ve süreç başlayacak. Yakın, çok yakın...


Kaynak: http://www.saglikpersoneli.com.tr