FİB Haber Merkezi olarak bizleri dünyaya getiren Annelerimiz,Yuvamızın en büyük yükünü çeken Eşlerimiz adına Tüm Bayanlarımızın Kadınlar Günlerini kutluyoruz.

 

KADINLAR GÜNÜ MESAJI

 

Tarihin her döneminde ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için örnek olmuş, gayret etmiş kadınlarımız bizler için çok önemlidir ve çok değerlidir. Peygamber Efendimizin (S.A.S.) hadisi şerifinde buyurdukları gibi “Cennet annelerin ayakları altındadır” ve Yüce Atatürk’ün “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim. diyemez” sözlerinden de anlaşılacağı üzere, kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismara karşı duran, kadını ve erkeği birlikte gören bir geleneğin evlatlarıyız.

 

Günümüzde kadın tarım, sanayi ve hizmet sektöründe, uzmanlık gerektiren bilimsel ve teknik alanlarda ve siyasette adından başarı ile söz ettirmektedir. Kadının aile ve çalışma hayatı içerisinde hak ettiği konumda bulunması toplumsal huzur ve sosyal refah açısından oldukça önemlidir.

 

Kadına yapılan şiddet, taciz gibi insanlık dışı olayların önüne geçilmesi hak ettiği yere erişebilmesi; eğitime önem vermek, işgücüne katılımını sağlamak, mesleki eğitimine ve meslekte ilerlemesine yardımcı olmak, kadın girişimcilere destek vermek, yönetimde ve karar mekanizmalarında söz hakkı tanımakla, sosyal hayatının bütününde haklarını en iyi şekilde kullandırmakla mümkün olacaktır.  Bu konuda herkese büyük görevler düşmektedir.

 

Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, zerafeti, inceliği öğreten yine onlardır.

 

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin daha ileri düzeyde gerçekleştiği, şiddetten uzak, daha mutlu günler temennisi ile bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

 

 

 

        Nevşehir Valisi

 

      Abdurrahman SAVAŞ