Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, çeşitli kültür ve sanat organizasyonları ile devam ediyor.

7 Mart Cuma günü başlayan Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliği ile Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde,  fotoğraf sanatçısı Derya Yazar’ın   “ Emekçi Kadınlar” isimli fotoğraf sergisinin açılışı ile devam etti.

  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf  Kaya tarafından açılan sergi de , toplum hayatında emek harcayan kadınların çalışmalarını yansıtan 20 ‘ yi aşkın fotoğraf yer alıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliği daha sonra Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu koro elemanları tarafından verilen konser ile devam etti.

Vatandaşların büyük bir ilgi ile izlediği konserde, koro elemanları, Türkiye’nin değişik yörelerinden derlenen türküleri seslendirdiler.

Etkinliği izlemek amacıyla gelen kadınlara, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından kırmızı karanfillerin hediye edildi.