Nevşehir 'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa (Babayan) köyünde 8 metrelik boş su kuyusuna düşen sokak köpeğinin havlama sesini duyan bir vatandaş Ürgüp Belediyesini arayarak, itfaiyeden yardım istedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın bizzat çalışmaları yakından takip ettiği kurtarma operasyonunda olay yerine sevk edilen Ürgüp Belediyesi İtfaiye Ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından 8 metre derinlikte olan boş su kuyusunda mahsur kalan sokak köpeğini ip yardımıyla kuyudan çıkardı. Sıcaktan ve susuzluktan bitkin düşen köpeğe su veren İtfaiye ekipleri daha sonra Ürgüp Belediyesi hayvan barınağına götürdüler.

Sokak köpeğini Kuyudan çıkarak Ürgüp Belediyesi İtfaiye erlerini tek tek kutlayan Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı açıklamada "Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Hayvanları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim. Yaralı ve hasta olanları hemen en yakın veterinere, bakım merkezlerine veya kliniklere götürelim, tedavilerini yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmeyelim, edenlere de engel olalım" dedi.

Başkan Yıldız," Yiyeceklerimizin artıklarını çöpe değil, hayvan besleyenlere verelim. Şu Sıcak yaz günlerinde evlerimizin önlerine birer kap su koyarak onların da su ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayalım. Vatandaşlarımız, sokak hayvanları ile alakalı her türlü dilek ve şikâyetlerini 153 numaraları telefona iletebilirler” şeklinde konuştu.