NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir 1. Amatör Küme futbol liginde ikinci yarı bu hafta sonunda başlıyor. Bu yıl Play-off maçlarında değişik bir uygulama yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, ligin ilk yarısının son derece centilmence ve çekişmeli müsabakalarla geçtiğini belirtti.

İlk yarı da küçük çaplı olaylar yaşansa da genel itibariyle ligin iyi bir şekilde tamamlandığını kaydeden Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı, bu sezon gruplarında ilk dörde giren takımların play-off müsabakalarına alınacağını, toplam 8 takımın lig sonunda Play-off müsabakası oynayacağını söyledi.

10 Ocak 2015 tarihi itibariyle başlatılacak ligin ikinci yarısında tüm amatör futbol takımlarına başarılar dilediklerini de sözlerine ekleyen Nevşehir ASFK Başkanı Mustafa Avcı, “Ligin ikinci yarısının daha çekişmeli olacağı kesin. Zira takımların bir bölümü şampiyonluk için mücadele edecek. Bir grubu ise ligde kalabilmek için kıyasıya mücadele verecek. Hal böyle olunca da ligin ilk yarısına nazaran daha çekişmeli müsabakalar oynanacak. İlimizdeki tüm futbolseverleri bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum. Bu sezon birinci amatör küme de geçtiğimiz yıllara nazaran daha değişik bir Play-off sistemi yapacağız. Gruplarında ilk dörde kalan takımlarımızı Play –Off müsabakalarına dahil edeceğiz. Böylece takımlarımızın büyük bir bölümü ilimizi BAL Ligine yükselme maçında mücadele etme şansı da elde edecek” dedi.