Toprağın sanata dönüştüğü, eşsiz sanatçıların yetiştiği Nevşehir'in Avanos ilçesinde  9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sergisinin Açılışı Yapıldı.

 Açılışa Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz KILIÇ, Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN, Kaymakam Mustafa ELDİVAN, daire amirleri ve yerli ve yabancı sanatçılar ile sanat severler katıldı.          

  9. UAUSS, “Dış Mekan Seramikleri” teması ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, 15 - 26 Ekim 2015 tarihleri arasında, ilçemizde gerçekleştirilecek olan seramik sempozyumuna davetli olan yerli ve yabancı sanatçıların yanlarında getirdikleri eserler ilçemiz Hacı Nuri Bey Konağında sergilendi. Sanatçılar tarafından  icra edilen birbirinden güzel eserler beğeni ile izlendi. Sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler alan protokol emeklerinden dolayı sanatçılara teşekkürlerini sundu.

       Sempozyum boyunca sanaçıların yapacakları eserleri için şimdiden başarılar dileyen Kaymakam ELDİVAN sonrasında yapılan eserleri davetlilerle birlikte gezerek inceledi.