Nevşehir İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman yaptığı açıklamada 90 ve altı model araçların 2014 yılı sonuna kadar Nevşehir İl Özel İdaresi’ne veya Makine Kimya Endüstrisi’ne teslim edilmesi gerektiğini söyledi Defterdar Ercoşman yaptığı açıklamasında, şahısların Nevşehir İl Özel İdaresi’ne veya Makine Kimya Endüstrisi’ne araçlarını devredebilirler. Devir işlemi bittikten sonra belgelerini vergi dairesine getirdiklerinde plakaya ait bütün ceza ve vergi borçlarının tamamı silinecek dedi. evşehir’de çok yaşlı araç olduğunu ifade eden Ercoşman, “Bu araçların kimisinin muayenesi yapılmamış, kimisi köylerde bağda bahçede kullanılıyor. O araçlara her sene vergi işlemeye devam ediyor dedi.
Nevşehir merkezde motorlu taşıtlar kütüğüne kayıtlı otomobilden traktörüne kadar 55 bin civarında araç olduğunu vurgulayan Ercoşman, şahısların daha fazla borçlanmasını istemediklerini ifade ederek, “Şahıs 90 ve altı model aracını “Özel İdareye” veya “Makine Kimya Esdüstrisi’ne” teslim eder, gerekli evrakları da bize getirirse vergi dairesi o araca ait ceza ve vergi borçlarının tamamını silmek zorunda” diye konuştu.

2000 ve daha önceki model kayıp veya çalıntı araçlarında kaydı getirilmek suretiyle ceza indirimine gidildiğini belirten Ercoşman, kişi kayıp araçlarda verginin 4’te birini ödeyecek.

Çalıntı ya da kayıp kaydını getirmesi gerekiyor. Borçlarının 4’te 3’ü siliniyor dedi. 2014 yılının sonuna kadar bu işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor diyen Ercoşman, Nevşehir’de çok eski araç olduğunu, bunun nedeni olarak ise bağ ve bahçelerde kullanılması olduğunu gösteriyor.