15 - 26 Ekim 2015 tarihleri arasında Avanos’ta gerçekleştirilen 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015) sona erdi.

 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015), “Dış Mekân Seramikleri”  teması ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 15 - 26 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sempozyum Avanos’ta tamamlandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Avanos Kaymakamlığının beraber düzenlediği 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozumu sertifika dağıtım töreni İlimiz Avanos ilçesinde gerçekleştirildi.
    Törene Vali Mehmet CEYLAN, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE, Göreme Belediye Başkanı Nuri CİNGİL, çeşitli ülkelerden çok sayıda davetli sanatçı, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
    Sempozyuma katılanlara ve Sempozyuma katkıda bulunanlara sertifikalarını dağıtan VALİ CEYLAN, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sempozyuma katılan sanatçılara Avanos Hacı Nuri Bey Konağında gerçekleştirilen törenle belgeleri takdim edildi.

1 haftalik yogun çalışmanın ardından yerli ve yabancı sanatçıların ortaya çıkardığı eserler, Avanos'un dört bir yanında sergilenecek.

Ne demistik? "Dünyanın Seramik Merkezi Avanos.."

Sempozyumda Çok Yönlü Sanatsal Uygulamalar Yer Alıyor

Sempozyum kapsamında üniversitemize gelen sanatçılar ve Avanoslu çömlek ustalarından oluşan seramik sanatçıları, Avanos’ta ırmak kenarı alanında büyük boyutlu dış mekân seramik eserler üretme amacıyla bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, tuz, raku pişirimi ve açık alanda alternatif seramik pişirimleri ile çok yönlü eğitici ve sanatsal uygulamalar yapılıyor.  Üniversitelerarası etkileşimin gerçekleştiği sempozyuma ülkemizin farklı seramik bölümlerinden öğretim elemanı ve öğrencilerin de yoğun katılımı oldu.

Avanos çömlek ustalarının da destekleriyle yapılan etkinliğin, seramik merkezi olan bölgeye katkı sağlaması amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında üretilen büyük boyutlu eserler, Avanos bölgesine kalıcı olarak yerleştirilmesi planlanıyor.