AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti. Başkan Ünver, ziyarette yaptığı konuşmada, AB ile Nevşehir Belediyesi arasında öteden beri özellikle eğitim ve sosyal alanda ciddi projelerin işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti. Vali Aktaş, Büyükeçi Berger’i makamında kabul etti. Vali Aktaş ve Büyükelçi Berger burada bir süre basına kapalı bir şekilde sohbet etti.
Büyükelçi Berger, Vali Aktaş’ı ziyaretinin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Hasan Ünver, AB ile Nevşehir Belediyesi arasında gerek Türkiye’ye ve gerekse de tüm dünya ülkelerine örnek oluşturabilecek Nevşehir Belediyesi Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin 2010 yılında hayata geçirildiğini belirtti. Arıtma tesisini projelendirirken 22 dünya şehrinde uygulanan bu kapsamlı projeleri yakından inceleyerek geliştirdikleri projenin AB işbirliği ile hizmete kazandırıldığını aktaran Ünver, tesisin koku absorbe özelliğinin bir çok arıtma tesisinde bulunmadığını bu özelliği ile de tesis çevresinde de özellikle yaz günlerinde bile piknik yapılabildiğinin altını çizdi.
Bu projenin genişletilmesine yönelik AB ile Nevşehir Belediyesi arasındaki ortak çalışmaların bundan sonraki süreçte de devamı yönünde kararlı bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Ünver, Biyolojik Arıtma Tesisinin kapasite artırımı ve genişletilmesiyle birlikte buradan yararlanan belge ve köy sayısının da artırılarak, bu alandaki hizmet kalitesinin ve verimliliğinin daha üst düzeylere ulaştırılabileceğini ifade etti. Ünver, ayrıca AB ile Nevşehir Belediyesi arasında öteden beri özellikle eğitim ve sosyal alanda ciddi projelerin işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de ziyarette yaptığı konuşmada, proje ortaklığı yaptıkları şehirlerdeki sürdürülen projeleri daha yakından görme imkanı bulduklarını ve bundan sonraki süreçte ortaya konulabilecek çalışmalara ilişkin olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyaretin anısına AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger’e, Avanos el sanatları ürünü olan topraktan yapılı Anfora takdim ederken, büyükelçi Berger de Belediye Başkanı Ünver’e çeşitli hediyeler takdim etti.


AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Nevşehir’de
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Nevşehir’de
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Nevşehir’de
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Nevşehir’de