Saygıdeğer Manisalı Hemşehrilerim, Basınımızın Değerli Mensupları,

 

Bakanlar Kurulu’nun 3/5/2013 tarih ve 2013/4699 sayılı atama kararı uyarınca atanmış olduğum son derece onurlu Manisa Valiliği görevime başlamış bulunuyorum. İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

 

Manisa çok önemli bir ilimiz. Tarih boyunca hayati misyonlar üstlenmiş, fonksiyonlar icra etmiştir. Günümüzde de ülke ekonomisine sanayi ve tarımsal üretimi ile, ihracatı ile önemli katkılar sağlamaktadır. Sahip olduğu potansiyel; üstün sosyal ve kültürel değerleri, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına daha da büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sürece katkı sağlayabilmeyi arzu ve ümit etmekteyim ve bundan mutluluk duyacağım.

 

Halkımız, kurumların kendilerine sağladığı hizmetlerin en iyisine layıktır. Manisa’da görev yapacağımız süre zarfında, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitemiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve çalışkan halkımızla önemli hizmetleri birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum.

 

İlimiz için bu güne kadar önemli hizmetler veren herkese, öncelikle Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ olmak üzere, daha önce görev yapan valilerimize de teşekkür ediyorum. Halkımızın huzur ve refah düzeyini, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen bu kamu hizmeti bayrak yarışında, başlanmış ve yürütülmekte olan ve planlanmış çalışmaların aynı titizlikle takip edileceğini ifade etmek isterim.

 

Çalışmalarımızda temel yaklaşımımız insan odaklı bir anlayışla, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşımıza güvenen, ona hizmeti kutsal bilen, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Bu doğrultuda bize yol gösteren ana ilke herkese aynı yakınlıkta bulunma ve adalet anlayışıdır. Sürekli olarak vatandaşımızın arasında, yanında olacak ve bize ulaşmalarına imkan sağlayacağız.

 

Bu genel ilkeler çerçevesinde tüm kurumlarımızla birlikte ortak hedefimiz ilimizin her alanda gelişmesi olacak ve bu hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız.

 

Bu vesileyle basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Manisalı hemşehrilerime selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

 

 

                                                                            Abdurrahman SAVAŞ

 

                                                                                 Manisa Valisi