Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Abuşağı Köyü Yukarı Camii inşaatı tamamlandığı belirtildi.

Konu hakkında FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Cami İmam-Hatibi Osman Kalay,1968 yılında yapılan Eski Camimizin 11.03.2011 tarihli Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü raporu ile kıblesinin biraz eğri olması, aşırı derecede rutubetli olması nedeni ile yıkım izni alınarak, yine 2011 yılı 10. ayında Yeni Cami inşaatına başlanmıştı.

Yeni Caminin Depreme dayanıklı, Hem günümüze hem de günümüz sonrasına hitap edecek Köyün ihtiyacını karşılayacak şekilde eski caminin 2 katı büyüklükte Osmanlı Mimarisi özelliği ile sadece erkeklere yönelik değil bayanlarında rahatlıkla camiye gelip ibadet edecekleri şekilde güzel bir proje hayata geçirilmeye başlandı.

Abuşağı Köyü Yukarı Camii inşaatı ilk katı 12 ay gibi bir sürede tamamlandı. Yine camimizin 2.katıda 19 ay gibi bir sürede tamamlanarak en son dış kaplaması işi de çok şükür tamamlandı.

Şu ana kadar Camimizin yapım aşamasından bitimine kadar maddi ve manevi desteğini esirgemeyen başta hayırsever Abuşağı Halkının katkı ve destekleri ile bu aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde Yapı Kulanım İzni alındıktan sonra Camimizin resmi açılışı yapılacaktır. Şimdiden Emeği geçenler den Allah Razı olsun dedi.