Aksaray’da Ağaçören İlçesi Kederli Köyü’nde sabaha karşı köye inen kurtlar, 4 vatandaşı yaraladı. Yiyecek bulamadıkları için dağdan köye indikleri tahmin edilen kurtlar, köylülerin ateş açması sonucu kaçarak uzaklaştı.

Olay saat 03.00 sıralarında Kederli Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre soğuk hava ve kar yüzünden yiyecek bulamayan kurtlar, köy merkezine geldi. Burada Dede Yiğit’in evinin önüne gelen kurtlar, sesler üzerine dışarı çıkan Dede Yiğit’e saldırdı. Bir kutrun boynunu ısırarak yaraladığı Dede Yiğit, “Evde yatıyordum dışarıdan sesler geldi. Kapıyı açıp dışarı çıktığımda daha ne olduğu anlayamadan kurtlar üzerime saldırdı. Bir tanesi boynumu ısırdı. O sırada elime geçen bir keserle boğazımı ısıran kurta vurdum. Böylece kurtlar köy içerisine doğru kaçtı.”dedi.

Dede Yiğit’in evinden ayrılan kurtlar bu kez Baki Gündoğdu’nun evinin önüne gitti. Baki Gündoğdu yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kurtlar, evimin önündeki köpeğime saldırmıştı. Kurtları kovalamak isterken, köpeği bırakan bir kurt bana saldırdı. Kurt, sağ elimden ısırarak elimi parçaladı. Sonra da köy içerisinde ilerlemeye devam ettiler.”

Köy içerisinde etrafa saldırarak dolaşan kurtlar bu kez Ahmet Öztürk’ün evinin önüne gitti. Burada duyduğu sesler üzerine dışarı çıktığını söyleyen Ahmet Öztürk, “Kurtlar, köpeğime saldırıyorlardı. Dışarı çıktım. Bir kurt üzerime atladı. O sırada babaannem Meryem Öztürk’de dışarı çıkmıştı. Bir kurt da ona saldırdı ve sol elini ısırdı. Daha sonra gürültü üzerine dışarı çıkan köylüler kurtlara av tüfekleriyle ateş açtı. Kurtlardan biri öldü. Diğerleri ise açık araziye doğru kaçtı.”dedi.

Yaralı 4 köylü, komşularının çağırdığı ambulanslarla önce Ağaçören Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ardından Ortaköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 4 yaralı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Köylülerin öldürdüğü kurt, incelenmek üzere Ağaçören İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı.