Genelkurmay, acemi birliklerin taşınma takvimini netleştirdi. Tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, 2014'te taşradaki illere taşınarak bölgeyi canlandıracak. Genelkurmay Başkanlıgı'nın askeri bertiklerin taşınması planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki buyükşehırlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Milli Savunma Bakaniıgı'nca koofdmeli şekilde yürütülen çalışmada. S-1S b«n asker kapasiteli acemi birliklerin; Gümüşhane. Bayburt. Yozgat. Kırşehir, Nevşehir. Çankın. Karabük. Kars. Adıyaman, Muş gıbt 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. 
Böylece, taşra illeri 'acemi' sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. 


 

Taşınacak birlikler

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Batıkent'teki Jandarma Okullar Komutanlığı, Mamak'taki Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okul Eğitim Merkez Komutanlığı, İstanbul Küçükyalı'daki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Tuzla'daki piyade okul Komutanlığı'nın taşınacak birlikler arasında olması bekleniyor. İzmir'de de Narlıdere'de istihkam okulu Er Eğitim Alayı, Bornova'da 10'uncu Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Seferhisar'daki Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı, Foça'daki Jandarma Komando Er Eğitim Alayı ve Gaziemir'deki Ulaştırma Personel Okulu Ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın taşınması öngörülüyor.

NEVŞEHİR'E ACEMİ BİRLİĞİ GELİYOR...

İlk kez FİB Haber Merkezince Nevşehir gündemine taşınan konu hakkında Geçtiğimiz günlerde AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan Nevşehir'e acemi birliği getirilmesi konusunda; ''Nevşehir'e Acemi Birliği İçin Ağırlığımızı Koyacağız demişti...

Son olarak bugün FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider; Nevşehir'e acemi birliği kurulmasının şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.Allah iizn verirse Acemi birlikleri 17 şehrimizle birlikte ilimiz Nevşehiri de kalkındıracak ... Ben ve diğer Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte konu hakkında bizzat Sivil Savuma Bakanımız Sayın  İsmet Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, Nevşehir e Acemi Birliğinin getirilmesi konusunu paylaştık. Vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsunlar Bu önemli hususun yakın takipçisiyiz dedi.

Acemi Birliği Nereye Kuruluyor?

Milli Savunma Bakanlığı’nca yürütülen çalışmada neticesinde acemi birlikleri taşra illere naklediliyor.

Nevşehir’in yanı sıra Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş’un da aralarında bulunduğu 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, 5 ila 15 bin asker kapasiteli acemi birliğinin Nevşehir’e nakledilmesi bekleniyor.

Peki, Bu Birlik Nereye Kurulacak?

Aldığımız ilk istihbarata göre Acemi Birliği için Nevşehir in  Ürgüp-Avanos-Gülşehir-Derinkuyu-Kozalı-Hacıbektaş ve Acıgöl tüm ilçeleri hepsi birden taliplermiş...

Başka bir iddiaya göre ise Niğde yolunda Göre Beldesi yakınlarında yapılması düşünülüyormuş.

Vatandaş Nevşehir Merkeze istiyor...

Acemi birliği için vatandaşlar, Acemi Birliği için en ideal yer olarak Nevşehir merkezi işaret ediyorlar... Nevşehir Belediyesinin bu konuda mutlaka şehir merkezinde bir yer göstereceğini düşünen vatandaşlara göre, Mevcut askeriyenin yeri, Göre yolu yada Acıgöl yol üzeri M.Akif Ersoy Mahallesi Yeni Toki ilerisi bunun için en ideal yer olarak gösteriliyor.

Bu konu hakkındaki düşüncelerini FİB Haber Merkezimizle paylaşan vatandaşlar,Konu hakkında gerek tüm yetkili İdarecilerinin, gerekse Nevşehir Milletvekillerimizin dikkatini çekmek istiyor.

Acemi Birliği neden Nevşehir  il merkezine kurulmalı...


          Nevşehir'in en önemli gündemi Acemi Birliği’dir...

                           "Bu işte bir hatayı tarih affetmez..."


Eğerki Hedef Nevşehir merkezde 100 Bin nüfussa...

Ancak ısrarla ben yine de her şeye rağmen Nevşehir Merkez’de gerekli alanların olduğunu, 100 dönüm civarında bir alan bulunulabileceğini ve il merkezinin büyümesi ve de gelişmesi adına elzem olduğunu düşünüyoruz.Nevşehir li vatandaşlarımızda Acemi Birliğinin 100 Bin nüfus hedfleyen Nevşehir için öneminin farkında.

Şimdi konu hakkında son gelişmeleri Milletvekillerimizden bekliyoruz...