İlk kez Nevşehir'in Sesi ve Sitesi www.fibhaber.com FİB Haber merkeziyle gündeme getirdiğimiz TSK’nın acemi birliklerinin taşınmasına yönelik çalışmalarını hızlandırması ilimiz Nevşehir de  büyük heyecan yarattı ve vatandaşlarımızında beklentilerini arttırdı.

www.fibhaber.com la ilk kez kamuoyuna taşıdığımız Nevşehir Acemi Birlik İstiyor haberimize kamuoyundan oluşan büyük destek sonrası Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dan destek ve heyecanlandırıcı şu açıklamalar geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri büyük illerdeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmalara hız kazandırması, Nevşehir de vatandaşlarımızın beklentilerini arttırdı. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri birliklerin taşınacağına yönelik haberlerin ardından bir açıklama da Gümüşhane’de yaptı.

Nevşehir Kamuoyunun beklentilerine Bakan Yılmaz, “Bu çalışma tamamlandığında Yozgat, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir ve Gümüşhane'de bu birliklerle ilgili uygun çalışmalar yapılacak” diyerek rahatlattı.

Acemi birliklerinin büyük şehirlerden taşra illerine taşınmasına yönelik haberler ve çalışmalar yeniden gündeme gelmeye başladı.


Geçtiğimiz Mayıs ayında Nevşehir kamuoyunu uzun bir süre meşgul eden ve Nevşehir in  bundan 40 yıl önce kaybettiği Komondo Taburuyla kaybettiği hakkı askeri acemi birliğine yeniden kavuşması için başlattığımız hareketlilik bugünlerde yeniden arttı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli ziyaretler için gittiği Gümüşhane’de çalışmalara ilişkin Nevşehir'i içine alan müjdeleyici haber verdi.


Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Acemi Birliklerinin getirileceği iller arasında ilk kez;

                                                     - "NEVŞEHİR ADINI ANDI"

Acemi birliklerinin büyükşehirlerden küçük illere taşınması için başlatılan çalışmaların ardından FİB Haber Merkezinde dile getirdiğimiz haberlerimizin ardından harekete geçen Nevşehir Milletvekilleri, kamuoyunu rahatlatmak için yoğun girişimlerde bulundu. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Gümüşhane ye yaptığı ziyarette verdiği sözü bir anlamda burada da tekrarlamış oldu. Askeri birliklerin küçük illere taşınacağına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek bu iller arasında Nevşehir in adını da ilk kez telaffuz eden Yılmaz, şu açıklamaları yaptı:

"Dolayısıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerde çok büyük birliklerimizin olmaması gerektiğini söylüyorum. Ancak ülkenin stratejik savunma kriterlerini de göz önüne alarak ben bunu Genelkurmay Başkanımıza söyledim. Bir master planı yaparak yeniden bir yapılandırma çerçevesi içinde büyük şehirlerimizden daha küçük illerimize birliklerimizin kaydırılması söz konusu."

Bakan Yılmaz, bununla ilgili olarak bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, bu çalışma tamamlandığında Yozgat, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir ve Gümüşhane'de bu birliklerle ilgili uygun çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Eee şimdi artık Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ın da dile getirdiği bu açıklamanın ardından iş Kamuoyuyla birlikte Nevşehir Milletvekillerine...
FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olmaya devam edeceğiz...


Günlerdir konuşulan Acemi Birliği Nevşehir'e gelecek mi? sorusuna Memurlar.net sitesinde yayınlanan habere göre Acemi Birliğinin 5 ile gideceği ve bu iller arasında Nevşehir'inde olduğu belirtildi.


En son Memurlar.net’in haberine göre Büyükşehirlerden taşınacağı açıklanan birlikler Yozgat, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir ve Gümüşhane'ye gidecek. Böylece Anadolu şehirlerinde hizmet sektörü gelişecek, işsizlik azalacak ve metropol kentlere göçün önüne geçilecek. Askerî birliklerin büyükşehirlerden nüfusu az şehirlere kaydırılması çalışmalarında sona gelindi. Genelkurmay Başkanlığı'nın teknik hazırlığını yaptığı plana göre; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerdeki stratejik önemde olmayan birlikler, nüfusu az, gelişmişlik seviyesi düşük şehirlere taşınacak. Kısa ve orta vadede askeri birlikler büyükşehirlerden kaydırılacak. Uzun vadede ise büyük ölçekteki acemi-usta birlikleri de büyükşehirlerden taşınacak. Büyükşehirlerde sadece komutanlıklar ve stratejik savunma kriterleri olan birlikler kalacak. Askeri birliklerin büyükşehirlerden taşınmasında kazan-kazan tavrı hakim olacak. Büyükşehirler kalabalıktan ve trafikten kurtulmuş olacak. Küçük ise şehirlere bu taşınma ile birlikte ekonomik bir canlılık gelecek. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan Anadolu şehirlerinde hizmet sektörü gelişecek. Böylece işsizlik azalacak ve metropol kentlere göçün önüne geçilecek. Askeri birlikler öncelikle nüfusu 100 binin altındaki illere ya da gelişmişlik seviyesi düşük şehirlere kaydırılacak. Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerinin de tercih edilecek iller arasında yer alacak.


TAŞINACAK BİRLİKLER
Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Batıkent'teki Jandarma Okullar Komutanlığı, Mamak'taki Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okul Eğitim Merkez Komutanlığı, İstanbul Küçükyalı'daki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Tuzla'daki piyade okul Komutanlığı'nın taşınacak birlikler arasında olması bekleniyor. İzmir'de de Narlıdere'de istihkam okulu Er Eğitim Alayı, Bornova'da 10'uncu Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Seferhisar'daki Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı, Foça'daki Jandarma Komando Er Eğitim Alayı ve Gaziemir'deki Ulaştırma Personel Okulu Ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın taşınması öngörülüyor.

Bakan Yılmaz, bununla ilgili olarak bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, bu çalışma tamamlandığında Yozgat, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir ve Gümüşhane'de bu birliklerle ilgili uygun çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Eee şimdi artık Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ın da dile getirdiği bu açıklamanın ardından Acemi Birlik konusunda Nevşehir heyecanla Bakan Yılmaz'ın bu konuda Acemi Birliğinin ne zaman geleceğini dört gözle bekliyor...iş Kamuoyuyla birlikte Nevşehir Milletvekillerine...

Günlerdir konuşulan Acemi Birliği Nevşehir'e gelecek mi? sorusuna Nevşehir Acemi Birlik İstiyor haberimize ilişkin Nevşehir kamuoyundan oluşan büyük destek sonrası Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dan destek ve heyecanlandırıcı şu açıklamalar geldi.

FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olmaya devam edeceğiz... Şimdi gelin Milli Savunma Bakanımız Sayın Yılmaz'ın kendi cümleleriyle dile getirdiği heyecanlandıran o açıklamasını birlikte izleyelim...
Yayıncı FİB Haber