Nevşehir 'in Acıgöl ilçesinde M.Zeki Hanoğlu İlkokulu Öğretmenleri Askıda ekmek projesini hayata geçirdiler.

Askıda ekmek var.  Askıda ekmek aslında çok önemli ve fazlasıyla yararlı bir proje. Askı dediğimizde aklınıza kıyafet askısı gelmesin, bu sistem birazcık daha farklı.

Türkiye'de aslında kökeni çok eskilere dayanan bir uygulama, sistem çok basit:

Bakkala gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz fakat 1 adet ekmek alıyorsunuz. Ekmekleri de satın alırken şunu diyorsunuz: İki ekmek birisi askıda. Ardından bakkal sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan birisi gelip "Askıda ekmek var mı?" diye soruyor. Eğer askıda ekmek varsa bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.

Kulağa ne kadar güzel geliyor değil mi? Hatta bir hayalmiş gibi geliyor ama aslında hiç de hayal değil. Yalnızca biz fazlasıyla görmedik ve bilmiyorduk. Son zamanlarda sosyal duyarlılık konusunda kat ettiğimiz mesafeler nedeniyle askıda ekmek var projesinide  Acıgöl M.Zeki Hanoğlu İlkokulu Öğretmenleri tekrar gündeme getirdi.

Bir elin verdiğini diğer el görmüyor
Askıda ekmek uygulamasının bir faydası ise “Sağ elinin verdiğini sol elin görmesin.” düsturuna uygun olması.Türkiye'nin pek çok noktasında askıda ekmek var. Sayılarının her gün biraz daha artması için belki de bizler de harekete geçmeliyiz.