Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde, bir grup sivil yurttaşın, şu an devam eden çatışma bölgelerinde canlarını namlunun ucuna koyarak çarpışan askerlerimize ve polislerimize moral ve motivasyon desteği vermek, tüm yurtseverlerin maddi-manevi yanlarında olduklarını hissettirmek için başlatmış olduğu ‘VATAN İÇİN ATAN KALPLER ŞEHİT OLDUKLARINDA DA ATMAYA DEVAM EDER’’ sloganlı çalışma kapsamında,  Acıgöl 4 Temmuz Ortaokulu öğrencileri, Acıgöllü Şehit Uzman Çavuş Latif ADIGÜZEL ya da  kendileri olarak çatışma bölgesindeki askerlere ve polislere gönderilmek üzere ‘DİNLE-HİSSET-YAZ’ adı altında toplandıkları Yazarlık ve Yazma Becerileri ders saatlerinde mektup kaleme almışlardır.

Şehit Uzman Çavuş Latif ADIGÜZEL adına onun ölümsüzlüğü göstermek üzere yazılan bir mektubu aşağıda sizlerin dikkatine sunmak istiyoruz:

Sevgili Silah Arkadaşım,
Ben, şehit Uzman Çavuş Latif ADIGÜZEL. İsmimi ve resmimi gazete sayfalarından ya da TV ekranlarından anımsayabilirsin. Anımsayamasan da, önemli değil. Beni bir silah arkadaşın olarak gör ve bil. Toprağın altında bir CAN taşıdığımı hisset, o can ki, milyonları üzerinde yaşatır, ne midir o can? diye soruyorsun. Cevap vereyim, o CAN, üzerinde 80 milyonun yaşadığı, 783 BİN KİLOMETREKARELİK VATAN TOPRAĞI SİLAH ARAKADAŞIM!..

Ben de senin gibi o vatan toprağı uğruna canımı bir dakika bile düşünmeden namlunun ucuna koymuştum. Fakat, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 18 Ağustos 2015 günü, bölgemizde tüm sömürücü güruh ile düşüp kalkan ve içinde bulunduğu durum itibariyle düşkün olan,  kahpe ve kalleş yollarla üzerimize bir it sürüsü gibi sürülen  fahişeliği ile tek dişi kalmış canavar medeniyetin parmakla gösterilen paçavrası olmuş ve fahişe olarak ün-prim yapmış   PKK terör örgütünün itleri ile çatışırken vuruldum.
Vurulduğum an , beni evlendirmek için izin günümün gelişini takvim yapraklarından sayarak iple çeken ve bu ruh hali ile yolumu gözleyen ANNEM,  benimle evlilik hayalleri kuran NİŞANLIM  ve gözünü bir dakika bile kırpmadan vatan uğruna canlarını ortaya koyan  SİLAH ARKADAŞLARIM, hiçbir zaman bölünmeyeceğini  ve M. Kemal ATATÜRK deyimi  ile ‘ilelebet payidar kalacağını’ düşündüğüm 783 bin kilometrekarelik VATAN TOPRAĞIM gözlerimin  önünden geçti.  

Bilmenizi isterim ki, bu duygu ve düşüncelerle son nefesimi verip şehadet şerbetini içmeye ve başka bir aleme yolculuk için kanat çırpmaya hazırlanırken,  gözüm arkada kalmıyordu. Zira; bizler, vatan uğruna şehadet şerbeti içerek  Dünya’nın ilerisine geçmiştik;  ama sizler, eminim ki, geride kalanlar olarak, vatanı bölmeye çalışanlarla mücadele ederken asla geri adım atmayacaksınız, uğruna canlarımızı ve son nefesimizle birlikte bedenimizi de verdiğimiz  vatan toprağının kalp atışlarını ilelebet işiteceksiniz, bizlerin bu vatan toprağını ilelebet yaşatmak için verdiği o canların toprağın altındaki kalp atışlarını daima yanınızda hissedeceksiniz, bu duyumsama ile de inanç aşılayacaksınız kendinize ve bu duygu ile şehit düşen her silah arkadaşınızın yanınızda olduğu hissi iliklerinize kadar işlenecek.

Sevgili silah arkadaşım,
Mezarımızda, vatan diye atan kalplerinizle verdiğiniz mücadele ve neticesinde yazacağınız DESTAN ile tüylerimiz diken diken olacaktır...
VATAN TOPRAĞININ KALBİ  ATMAYA DEVAM EDECEK...
VE BU KALP,  HİÇ DURMAYACAK, HEM YERİN ÜSTÜNDE HEM YERİN ALTINDA,  ONUN İÇİN ATAN KALPLER OLDUĞU MÜDDETÇE...
ARKADAŞIM, VATAN DİYE ATAN KALPLER  DURMAZ, O KALP TOPRAĞIN ÜSTÜNDE DE, TOPRAĞIN ALTINDA DA,  ATMAYA DEVAM EDER...
VE VATAN TOPRAĞI  BU KALP İLE YAŞAR...
ASLANIM, CANIM KARDEŞİM, VATAN İÇİN ATAN KALPLERİMİZ SİZİN İÇİN ÇARPIYOR, SAKIN UNUTMA!..
VE BİLİNİZ Kİ, 9 AY ANA KARNINDA TAŞINAN YİĞİTLER, ŞEHADET ŞERBETİ İLE BİRLİKTE İLELEBET BİR CANI, YANİ  KOCAMAN BİR VATAN TOPRAĞINI TAŞIYORLAR... ONUN İÇİN HER ŞEHİT, VATANA İLELEBET GEBEDİR... TAŞIDIĞINIZ SİLAH ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ, YÜKSÜNMÜYORUZ...
Sizinleyim ve yaşıyorum...
 
Şehit Uzman Çavuş Latif ADIGÜZEL
ACIGÖL/NEVŞEHİR
 
Bir grup sivil yurttaşın başlattığı bu çalışma hızla büyüyerek birçok insana ulaşmış, insanlardan gelen maddi-manevi destekler paketlenerek askerlere ve polislere ulaştırılmıştır. Askerlerimiz ve polislerimiz bu paketleri açtıklarında yiyecekleri, giyecekleri, okuyacakları kısacası görecekleri her şeyin, gönderenler için maddi olmaktan ziyade,  manevi bir kıymeti olduğunu hissedeceklerdir. Biliyoruz ki, bu hissi alan askerlerimize gönderilenler apayrı manevi bir güç ve enerji katacaktır. Bu çalışmanın örnek olmasını temenni eder iken, çalışmada emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkür ediyoruz.

FİB Haber.Com Foto Galeri bölümünden diğer fotoları görebilirsiniz...