Acıgöl Mehmet Zeki HANOĞLU İlkokulu Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;"Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında; ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” çerçevesinde ülke genelinde seçilen 2000 proje okulundan biri olan okulumuzda 13 Nisan Pazartesi günü saat 10:00´ da “TÜBİTAK Bilim Fuarının” açılışı İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa ÇAKIR tarafından yapıldı.

 TÜBİTAK Bilim Fuarları,  öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirleyerek üzerine araştırma ve uygulama yaptıkları konular üzerindeki projeleri sergilendi.

 TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren okulumuz  Müdürü Sami ÖZGÜMÜŞ  etkinliğe katılanlara teşekkür ederek; “Bu fuar sayesinde öğrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler ürettiler. Öğrencilerimizin çözüm bekleyen değil çözüm üreten bireyler olarak yetişmesinde bu etkinliğin önemli olduğunu söyledi. Okulumuz için ilk olan bu çalışmada elde edilen başarının bundan sonraki çalışmalarımızda da bizi daha ileriye götürecek dayanak olmasını dileyerek emeği geçen tüm öğretmen idareci ve öğrencileri kutlayarak teşekkür ediyorum” dedi.

Okulumuz binasında sergilenen 28 proje arasında, güneş fırını,ışığın yansıması,mıknatıslı ayakkabı bağcığı,açık hava basıncının tespiti,volkan patlaması,havadaki oksijen oranının tespit edilmesi,hangisi şişer,yeşil ot beyaz süt,katı mı sıvı mı,fil diş macunu hidrolik kepçe,güneş enerjisi ile çamaşır kurutma makinası,bunları iç keyfine bak,diş fırçası,sürtünme kuvveti,origamide çokgenler ve hareketli origami,eflatun katıları,üç nokta arasındaki en kısa mesafe,asal sayı yılanı,koordinat sisteminde yansıma,çokgenlerin kenar köşe incelemesi,misket piramidinde üçgensel sayı,renk çemberi,limondan gelen enerji,pusula yapımı,şişte balon,13e bölünebilme kuralı,akıl oyunları  yer aldı."denildi.