Açıkgöz, yayımladığı mesajında, demokrasinin güçlenmesine önemli katkılar sağlayan basının, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı olduğunu ve şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarından olduğunu söyledi.

Açıkgöz “Bilindiği gibi, 24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyet’in ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908’de çıkan gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu yana 24 Temmuz tarihinin Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

Toplumların aydınlatılmasında, bilgi sahibi olmasında basına çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Açıkgöz; basının doğru, güvenilir, nitelikli ve objektif haberleriyle daima toplumun beğenisini kazandığını belirterek, “Toplumsal değerlerimize saygıyı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensupları ve kuruluşlarının bu önemli günlerini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Gazeteciliğin gerçekleri araştırma ve kamuyu doğru kaynaklardan en etkin şekilde aydınlatma mesleği olduğunu da anlatan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Basınımız, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatarak, görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler. Bu vesileyle, doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla, mesai mefhumu tanımadan milletimize hizmet eden yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarında görev yapan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.