AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle annelerimizin, kadınlarımızın ve bacılarımızın bu önemli gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
            Bizlerin aile ve devlet geleneğinde; kadınlarımızın, analarımız yeri ayrıdır.  Tarihi ve İslam inancı geleneğimizden gelen bu özel yerde ve değerde “Milli iradenin en büyük savunucusu kadınlarımızdır.” Vatan ve millet müdafaası için eşlerini, evlatlarını siper eden kudret timsali; ailesinin birlik ve beraberliğini ayakta tutan merhamet örneği ile kadınlarımız, bizlerin kutsal değeridir.
 
           “Cennet anaların ayağı altındadır” ı bizim geleneğimizin ve göreneğimizin temeline yerleştiren bir iman sorumluluğumuz var. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in vasiyeti olan Veda Hutbesinde “Kadınların Allah’ ın emaneti olduğu” nu bildiren bir evrensel uyarı var:
           “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.” Kadına dair şu mesajlar, bizim kadına verdiğimiz önemin ve değerin temel düsturudur:
– Kadınların hukukunu gözetin.
– Bu konuda Allah’tan korkun.
– Kadınlar size Allah emanetidir.
– Sizin kadınlar üzerinde onların da sizin üzerinizde hakkı vardır.
 
AK Parti olarak bizler; etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen, ahlaken asla kabul etmedik, etmeyeceğiz.
14 yıldır kadınlarımızın, kız çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata etkin ve verimli bir şekilde katılımlarını sağlamak için gereken sosyo- ekonomik her adımı attık, büyük adımlar atıyoruz ve daha büyük adımlar atmaya da devam edeceğiz.
Yeni Türkiye’de hak ve özgürlük açısından erkek ile kadın arasında herhangi bir farklılığa ya da ayrımcılığa yer olmayacaktır.
Kadınlarımızın, kızlarımız, bacılarımız hakkaniyet ve eşdeğerlik ilkeleri doğrultusunda, ailelerine ve ülkelerine katkı sağlayacakları, sorumluluk üstlenecekleri, başarılarıyla herkesin takdirini toplayacakları, milli ve manevi değerlerimiz gereği her alanda saygı görecekleri Yeni Türkiye’de, kadınıyla erkeğiyle hiçbir vatandaşımız, insanımız ayrımcı muamelelere maruz kalmayacaktır.

            8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle annelerimizin, kadınlarımızın ve bacılarımızın bu önemli gününü en içten dileklerimle kutluyor, annelerimizin ellerinden öpüyor,  saygı ve selamlarımı sunuyorum.
 
 
Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
 AK Parti Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi