Resmi temaslarda bulunmak  üzere KKTC’ye günübirlik ziyaret gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ve 26. Dönem Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de ziyarette yer aldı. 

Bu ziyarete Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı. Ayrıca KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile diğer yetkililer eşlik etti.

Heyet ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti. Daha sonra KKTC’deki temasları çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsü Lefkoşa Temsilciliği ve Selimiye Camisi’ni ziyaret ettiler.


AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki Heyet Boğaz Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

Kahraman şehitliği ziyaretinde, anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlik özel defteri imzalandı. Ziyaret, kabirlere çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Heyet, daha sonra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Bozkurt'u da ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya ziyaret!

TBMM Heyeti Başkan Kahraman öncülüğünde, KKTC ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu ile ayrı ayrı görüştü. 

Heyet KKTC ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. 

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Divan üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve ilgili yetkililer de hazır bulundu. 

KKTC Başbakanı Kalyoncu ziyaret edildi.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ziyaretinde TBMM Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz de yer aldı.
Görüşmede, Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da hazır bulundu.

Kabulde, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başbakan  Kalyoncu, hükümetin en iyisini yapabilmek için çalıştığını belirtti.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, ev sahipliği için teşekkür ederek, Türkiye’nin geçmişten beri KKTC’ye her türlü desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi.

KKTC’ye günü birlik ziyaret gerçekleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman , Divan üyeleri ve TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş temaslarının ardından saat 17.50’de özel uçakla ülkeden ayrıldı.

TBMM Heyetini Ercan Havalimanı’nda, Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KTBK Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, GKK Komutan Vekili Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile bazı üst düzey yetkililer uğurladı.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan 
TBMM Divan üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Divan Üyesi olarak ziyaret heyetimizle Kıbrıs' ı kendi vatanımız, ortak duyguları paylaştığımız bir parçamız olarak gördük.

Adada kalıcı barışın hakim olması için TBMM olarak üzerimize düşen bütün gayreti göstermeye hazır olduğumuzu dile getirdik dedi.




1449679882.jpg