Hatırlanacağı üzere Nevşehir’de geçirdiği trafik kazası sonrası 112 Acil sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen 17 yaşındaki Mustafa Arıdır’ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesi çocuklarının organlarını bağışlamışlardı.
Şimdi organları bağışlanan çocuğun ailesinin tek istekleri, nakillerin yapıldığı hastaların ailelerini görmek istiyor. 

Baba Mehmet Arıdır
 ve Anne Aysel Arıdır, oğullarını kaybetmekten duydukları üzüntüyü bir nebze de olsa organ bekleyen ailelere umut olarak unutmaya çalışacaklarını söyledi. Yaşadığı acıyı anlatmasının imkansız olduğunu belirten baba Mehmet Arıdır, "İnsan kendi başına gelmeyince bu üzüntünün nasıl olduğunu anlamıyor. Bizim çektiğimiz bu acıyı başka aileler yaşamasın. Oğlumun organlarıyla, organ bekleyen anneler, babalar ve çocukları sevinsin. Acımızı bir nebze de olsa bu şekilde hafifletmeye çalışacağız" dedi.

Organları bağışlanan çocuğun ailesinin şimdi tek arzusu, nakillerin yapıldığı hastaların ailelerini görmek istiyor. Bu isteklerinin ne şekilde gerçekleşeceği ise önümüzdeki günlerde cevap bulacak.


Organlarıyla 7 kişiye umut oldu...!

 Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisine kaldırılan 17 yaşındaki Mustafa Arıdır, 5 gün boyunca vermiş olduğu yaşam savaşını kaybetti. Çocukları Mustafa Arıdır’ın yaşam savaşını kaybetmesi sonrasında ise ailesi tarafından tüm organları bağışlandı. Organları bağışlanan Arıdır, Türkiye’nin çeşitli illerinde 7 kişiye umut ışığı oldu.

Ankara Yüksek İhtisas eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen Transplantasyon ekiplerinin hızlı ve yoğun gayretleri ile Nevşehir Devlet Hastanesi Ameliyathanesinde Arıdır’ın Kalp, Akciğer, Karaciğer, Böbrekleri, Pankreası ve Korneaları alındı. Böbrekleri iki ayrı hastaya nakledilmek üzere tüm organları hızla Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda hazır bekletilen 2 ayrı TSK Askeri Uçağı ile nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Ankara ve İstanbul’a havalandı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Kordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, "Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kalp, akciğer, sol böbrek, pankreas ve korneaları, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne karaciğeri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ise sağ böbreği nakil bekleyen hastalarımıza gönderildi. Nakil sürecinde emeği geçen başta tüm Transplantasyon (organ nakli) ekibi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebeti ile herkesi organ bağışına davet ediyorum” dedi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ise, ”Bu yıl Nevşehir’den bu bağışla birlikte 3.cü organ naklinin gerçekleştirildi. Şu ana kadar 12 kişiden organ nakli gerçekleştirildi. Bu bağışlarla yeni hastalara umut ışığı yaşama ümidi olmuşlardır. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebeti ile bu bağışların artırılması ve tanıtılması için Kapadokya Kültür Merkezinde Kasım ayının ilk haftasında halkımızın da katılımıyla bir program düzenlenecek" dedi.

Organ bağışı yapan Arıdır ailesine de bir mesaj gönderen Çömçe, ”Bağışlarıyla organ nakil bekleyen 7 hastaya yeniden yaşama umudu verdiği için teşekkür ediyor, başsağlığı diliyorum” dedi.