Nevşehir'in çok yakından tanıdığı bir isim olan ve “benimki siyaset yapmak değil, güçlü bir Türkiye için hizmet etmek” diyerek siyasi çalışmalarının amacını özetleyen AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz, “Kurulduğu günden buyana her türlü engel olma çalışmalarına göğüs gererek, Türkiye’nin makus tarihini değiştiren ve geçen on üç yılda Cumhuriyet tarihinin en önemli icraatlarına imza atan Ak Partide siyaset yapmak, bizim için onurdur’’ dedi.


Siyasetin dışında “Her bireyin kendi içerisinde bir kutsalı vardır ve her bireyin kendisinin bu kutsalına hizmet etmesi, onun için bir şereftir. Benim kutsalım da AK Parti ve yürüttüğü davasıdır, bu dava uğruna attığım her adım benim için bir şereftir” diyen OĞUZ, “Yeni Türkiye yolunda,gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız ve bu kutlu yürüyüş için, Nevşehir'li hemşerilerimden destek istiyorum” diye ekledi.


Aday adaylığını açıkladıktan sonra çevresinden gelen olumlu tepkileri değerlendiren Oğuz, “temayül yoklamasının benim için olumlu olduğunu düşünüyorum,gösterilen ilgi beni gerçekten memnun etti  ve sonrasındaki destekler bana apayrı bir gurur verdi” dedi. Bunun yanı sıra “bazı çevrelerde aday adaylığımın hoş bir şaşkınlık yaptığını ve sonrasın da, yerin tebessümün alması beni de çok mutlu etti” diyerek sözlerini sürdürdü

Av. H. Yaşar OĞUZ: Yeni Türkiye Yolunda bende varım ..!

AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz, “Sorumluluk sahibi bir milletvekili olarak bu ülkeye hizmet etmek istiyorum.Nevşehir'imize ve ülkeye en iyi hizmeti Ak Parti çatısı altında ve Ak kadrolarla beraber yapacağız. Hayatta hiçbir zaman doğduğum toprakları unutmadım, her zaman gözümüz kulağımız ve bir ayağımız Nevşehir'de oldu. Biz Nevşehir'e Sevdalıyız” dedi.


Ankara bürokrasisini iyi bildiğini vurgulayan Oğuz, iş hayatındaki tecrübesini Nevşehir'e aktarmak istediğini ifade ederek; "Bu sürecin,Nevşehir'imize güzel bir hizmet yarışı kazandıracağını düşünüyor ve biz aday adayları başta olmak üzere, sonucun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. “

Ben, Partim tarafından Aday gösterilirim veya gösterilmem bu Partimizin takdiridir. Netice de, davamız tektir.Yüreklerimiz AK’tır. Kesin Aday gösterilen arkadaşlarımın, seçim sürecinde yanlarında olacağım. Diğer Aday Adaylarına da tavsiyem, aday gösterilmemeleri durumunda hiçbir nefsani davranış içerisine girmeden, aynı samimiyetle AK dava için çalışmalarına devam etmeleridir” diye ekledi.

Milletvekili aday adayı olmasının temelinde hizmet etme sevdasında yattığına işaret eden Oğuz, "Allah nasip ederse bu görevi, başarabileceğime inanıyorum ve benim bu inancımın tezahürünü Nevşehir'li hemşerilerim yaşayarak görecekler, bana inansınlar, bana güvensinler,Sevdamız NEVŞEHİR, davamız AK’tır bizim" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz, Türkiye’nin  Suriye, Mısır ,Irak gibi olmaması için  bu zahmetli göreve aday olduğunu belirtti.

Oğuz, “ Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi davamız AK sevdamız AK'tır. Bizim için siyaset erdem ve ahlak meselesidir.

Ülkemiz üzerinde oynana oyunları görmek zorundayız. Bu coğrafyada Güçlü Lider, Güçlü Devlet istenmemektedir. Ülkemiz son yıllarda maddi manevi büyük mesafeler katetmiştir. Emperyalist güçler  yeniden Osmanlı ruhu canlanacak korkusuna kapılmışlardır."diye konuştu.