Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Fatih Yakut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlandı.
Aday Adayı Yakut, mesajında şu ifadelere yer verdi; ”Hayatımızın temelini şekillendiren kadınlar toplumumuzun en önemli bireyleridir. Kadınlarımız eş olarak, anne olarak ve toplumun eşit statüdeki bireyleri olarak her alanda çok önemli sorumluluklar üstlenmektedirler."Cennet annelerin ayakları altındadır" diyen dinimiz, kadını erkek karşısında anneliği ile çok daha üstün kılmıştır.
Geçmişten günümüze kadınlar toplumsal ve ekonomik alanda pek çok sorun ve sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğü ile başlayarak günümüze kadar gelen ve geleceğe yönelik önemli bir adım olan kadınlarımıza tanınan sosyal, siyasi ve toplumsal haklar, Türkiye Cumhuriyeti olarak ülkemizi önemli ve ileri bir noktaya taşımıştır. Kadın hak ve özgürlüklerindeki ilerlemeler, kadınlarımızı toplumsal yaşamda hak ettikleri konuma taşımaya devam etmiş olup, bu mücadele demokrasiler ile insan haklarının gelişmesine de büyük katkılarda bulunmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın daha huzurlu bir hayat için verdikleri mücadelenin temsil edildiği, kimliği ve kişiliğiyle kimseye muhtaç olmadan yaşama hakkını istedikleri, akılları ve becerileriyle sosyal hayatın içinde olduklarını belirttikleri, kendi kararlarını verecekleri güce sahip olduklarını gösterdikleri kısacası kadınlarımızın varlıklarının değerini bir kez daha idrak etmemize vesile olan önemli bir gündür.
Günümüz Türkiye’sinde kadınlarımızın siyasi alan başta olmak üzere, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesi kadınlarımıza verdiğimiz değerin bir diğer ifadesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, itilmiş, şiddet görmüş, öldürülmüş, sakat bırakılmış, tecavüze uğramış, tacize uğramış kadınlarımıza sahip çıkmamız gerektiği inancıyla, tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.”