NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de esnaf ve sanatkarlar odalarında seçimler önümüzdeki günlerde başlayacak.

Ocak, Şubat ve Mart aylarında yapılacak olan esnaf odaları seçimlerinin ardından birlik başkanlığı seçiminin Mayıs ayında yapılması bekleniyor. Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün

Birlik başkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Ördü bu konuda sorulan bir soruya henüz aday olup olmayacağını açıklamasının erken olduğunu dile getirdi.

Nevşehir merkezinde 11, 13’ü ise ilçe merkezlerinde bulunan esnaf odalarında seçim tarihleri de bir belirlenmeye devam ediyor.

Birlik Başkanlığına aday olabilmek için daha önce Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar odası yönetimine giren İsmail Ördü’nün Mayıs ayında yapılması beklenen birlik başkanlığı seçiminde bu kez herhangi bir odanın başkanı ya da yönetiminde bulunması gerekmiyor.

Esnaf ve Sanatkarlar odaları tüzüğüne göre Birlik Başkanı İsmail Ördü, tekrar bu göreve aday olması durumunda doğal aday olarak kabul edilecek.

Bu arada şu ana kadar Birlik başkanlığına aday olabilecek başka bir isim ortaya çıkmış değil. Esnaf odalarındaki seçimlerin ardından birlik başkanlığına aday olabilecek isimler arasında geçtiğimiz dönemde de birlik başkanlığına aday olan Madeni İşler ve Sanatkarlar odası başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın bu seçimde de aday olabileceği konuşuluyor.