NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü kamuoyuna sunduğu hizmetleri anlatmakta son derece yetersiz ve adeta kapalı bir kutu özelliğini yeni il müdürü döneminde de sürdürüyor.

Kurumun çalışmalarının ve Vatandaşa sunduğu hizmetlerin aktarılması noktasında il müdürlerinin ketun tavırları yeni il müdürü döneminde de devam ediyor.

Örneğin; Avanos Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Kurumumuza bağışlanan arsa üzerinde 60 kapasiteli huzurevi yatırım programına alındı. Proje ihalesi yapıldı. İnşaatın 2013 yılında başlatılacağı, Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzurevine bir hayırsever tarafından bağışlanan binanın asansörü yapıldıktan sonra hizmete gireceği, Müdürlük adına tahsisli Yeni Mahalle Karayazı Mevkiinde 5 bin 138 metre kare arsa üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bir arada bulunacağı bir hizmet binasının yaptırılması için gerekli etüt çalışmaları yapıldığı ve Bakanlık tarafından geliştirilen B tipi projenin uygulanması ve 2013 yılı yatırım programına alınmasının uygun görüldüğü bildirildi ancak bu çalışmalardan da, akıbetlerinden de kamuoyu bilgilendirilmiş değil.