Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, Bugün saat 12:30 da Hacı Bektaş Veli Üniversitesi önünde Bahar şenlikleri ile ilgi basın açıklamasında bulundu. 

Nevşehir AGD :
 "Şenliklerle İlgili Haklı Çıktık  ...!"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen konserlerle gençlerin ahlaken ve manen çökertildiğini ve buralarda gençlerin içki ve madde bağımlılığı gibi şeylere kapıldıklarını söyledi.

Doğru, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi önünde yaptığı basın açıklamasında, gençleri geleceğinden duydukları endişe ile üniversitede düzenlenen ve Duman, Ozan Doğulu ve Demet Akalın gibi grup ve sanatçıların konserlerinin yer aldığı Bahar Şenliklerinin iptal edilmesi için bir taleplerinin olduğunu ancak bu taleplerinin olumlu karşılanmadığını kaydetti. Bu şenliklerin masum bir etkinlik olmadığını savunan Doğru, “Maalesef endişelerimizde haklı çıktık. Gençlerimizin ahlaken ve manen çökertildiğini, içki ve madde bağımlılığı gibi şeylere kapıldıklarına rastladık. Hatta daha ileri derecede elimize deliller geçti. Kendim şahsen konserlerin yapıldığı alana gittiğimde orada hepimizi derinden üzen, söylemeye utandığım bir olayla karşılaştım. Konser alanının yakınlarında prezervatif gördüm ve bunun fotoğraflarını çektim. Bu durum artık konserlerin nasıl bir ortamda icra edildiğinin göstergesidir. Biz artık söylemeye utanıyoruz. Görgü şahitlerinden ve buraya katılanlardan edindiğimiz bilgilere göre daha kötü manzaralar da yaşanmış. Çoğu gencin sarhoş olduğunu, genç kızlarımızın içki içerek sarhoş olduklarını, sallana sallana konsere katıldıklarını, konsere gelirken ve giderken içkili olduklarını çoğu insandan duydum” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER AHLAKEN VE MANEN ÇÖKÜYOR"
Gazetecilere konser alanında çektiğini söylediği yerdeki prezervatifin fotoğraflarını ve yerdeki alkol şişelerini gösteren Doğru, konserlerin iptal edilmesini istedi. Ailelerin çocuklarını üniversitelere eğlenmek için göndermediğini ancak üniversitelerin eğlence mekanlarına dönüştürüldüğünü kaydeden Doğru, “Arkamda görmüş olduğunuz tabeladan anlaşılacağı üzere burası Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Hacı Bektaş Veli Hazretleri Allah dostudur, ilim ve irfan erbabıdır, üstün ahlak ve fazilet sahibidir. Mademki bu güzel insanın ismi bu üniversiteye konulmuş bu isme layık ortamlarda öğrencilerin ilim ve irfan sahibi olmaları için çalışmalar yapılsın. Öğrencilerimiz buraya eğlenmek için gelmiyor. Hiçbir aile, hiçbir anne ve baba öğrencileri bir üniversiteye eğlenmek için göndermez. Mademki hiçbir aile öğrencisini eğlenmek için göndermiyorsa, aileler öğrencileri ilim, irfan, edep öğrensin diye üniversiteye gönderiyorsa, ana konu buysa neden üniversitelerimiz eğlence mekanlarına dönüştürülüyor, bahar şenlikleri neden bu işe alet ediliyor? Bizim bir önerimiz var; madem ki bahar şenlikleri yapılacak yıl sonuna kadar öğrenciler bölümlerinde öğrendiklerini ve bu ülke için geliştirdikleri projelerini sahnelesinler. Bu işin amacı bu olması lazım ama maalesef öğrencilerimizin ahlaken ve manen çökertecek ortamlar hazırlanıyor. Lütfen bu işe el atılsın. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına da sesleniyoruz; çocuklarımız burada kötü yollara düşüyor. Daha kötü gelişmeler de var. Önceki programlarda da maalesef esrar uyuşturucu satıldığını öğrenciler bana gelip söyledi. Bu durumu emniyet güçlerine de bildirdik. Hem uyuşturucu satışı olmuş hem de kullananlar varmış. Ey Türk Halkı lütfen bu işe bir el atın. Üniversiteler açılmış teşekkür ediyoruz bu çok güzel ama üniversiteleri açmak yetmiyor. İlim ve eğitim, ahlak ve maneviyatın olmadığı bir yerde verilen eğitimden hayır gelmiyor. Çocuklarımız şu an yangına atılıyor. Ey anneler ve babalar, size sesleniyorum akşamki konserden sonra ben gördüm. Maalesef kızımız bir o oğlanın koluna giriyor bir öbür oğlanın koluna giriyor. Kızımızın da örtülü olduğunu gördüm ve bu manzara karşısında içim yandı” dedi.
"BİZ OSMANLI TORUNU DEĞİL MİYİZ?"
Ailelere üniversitelerdeki bu durumun düzeltilmesi için çağrıda bulunan Doğru, ahlak ve maneviyat boyutu olmayan hiçbir eğitimin bu ülkeye, bu gençliğe faydasının olmayacağını ifade etti. Doğru sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ey anneler babalar nerede oturuyorsanız oturun ya gelin bu üniversiteleri düzeltin ya da çocuklarınızı buradan alın. Gerçekten mesele bu kadar ciddidir. Bunun artık tahammül edilecek bir tarafı kalmamıştır. Mezuniyet partileri için hazırlanan afişlerde ‘sınırsız alkol’ ve ‘damsız girilmez’ ibarelerinin olduğunu görüyoruz. Bu afişler üniversite içerisine asılmış. Biz ne hale geldik, Allah aşkına neyi konuşuyoruz? Biz Osmanlı’nın devamı olan bir ülkede yaşamıyor muyuz, biz Osmanlı’nın torunları değil miyiz, Biz Müslüman değil miyiz? İçki, zina ve fuhuş haram değil mi? Bu tür konserler gençliğimizin kötü yola girmelerinin ön ayaklarıdır. Maalesef buradan çıktıktan sonra da değişik partiler yapıyorlar. Kendi aralarında toplanıyorlar. Ahlak ve maneviyat boyutu olmayan hiçbir eğitimin bu ülkeye, bu gençliğe faydası yoktur. İlim, eğitim ve irfan yuvası olması gereken bu yerler nasıl bu hale getiriliyor? Bu üniversiteyi yönetenler unvanı ne olursa olsun aklı başında olduğunu zannettiğimiz, kabul ettiğimiz kişilerdir. Onlar gençlerin bu tür konserlerde ne durumlara gelebileceklerini kestirememişler mi? Bunu bile bile nasıl yapıyorlar? Bunu yapan insanın niyetinden şüphe etmek zorunda kalıyorum. Bu masum bir gelişme değildir. Duman gurubunun Kuran-ı Kerim ayetlerini ağzına aldığını, sahneye çıkarken de içkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu bile bile nasıl getiriyorlar? Sevgili aileler ya gelin bu üniversitelere el atın düzeltin ya da çocuklarınızı alın. Mesele bu kadar ciddidir.”