NEVŞEHİR(MHA) Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şubesi olarak yapılması planlanan Abdullah Şahin AGD öğrenci yurdu için ilk toplantı, çok verimli bir ortamda gerçekleşti. Yapılması planlanan “Güneş Yurdu”, tüm enerjisini üretebilen bir öğrenci yurdu olarak dünyaya da öncülük edecek.

Toplantıya; AGD Nevşehir şube başkanı; Abdurrahim Doğru, beraberinde Nevşehir Hacı- Bektaşi Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Durdu Biçkes, Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Mustafa Aydemir, Mak. Müh. Emre Özcan, Aviyonik Müh. Yalçın Tanrıverdi, Dr. Uğur Keleş ve beraberindeki heyet katıldı. Görüşmeler neticesinde; dünyada bir ilk olan “Güneş Yurdu” yapımına karar verildi.

Ülkemizin fosil yakıtlara ihtiyacını azaltacak bu gibi projelerin öncelenmesi, ülke menfaatleri açısından çok önemlidir. İnanıyoruz ki bu yurt, özellikle son günlerde içinde bulunduğumuz enerji darboğazlarından çıkmanın, gerçek anlamda bağımsızlığın ve Allah vergisi temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir nimetlerin kullanımı sayesinde, şükrün de en yalın ifadesi ve çaresi olacaktır.. Önemli yaşamsal ihtiyaçlarını ve enerjisini kendisi karşılayabilen “Güneş Yurdu” projemizin, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Arsa temini ve Nevşehir’e özel projenin üretilmesi için temaslara, ivedilikle başlanacaktır. Balıkesir için tasarlanmış, ama henüz inşa edilememiş olan ve görselini örnek olarak sunduğumuz projenin de mimarı olan Çelik Erengezgin’in, “Enerji Mimarlığı” ilkelerine göre projelendireceği projeyi en kısa zamanda bilgi ve görüşlerinize sunmak istiyoruz.