Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) yürütmekte olduğu 2012 Yılı Mali Destek Programı kapsamında "Sektörel Rekabet Edebilirlik" ve "Küçük Ölçekli Altyapı" başlıklarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

AHİKA'nın Nevşehir'deki merkezinde gerçekleşen proje tanıtım toplantısına, AHİKA Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil, Program Yönetim Birimi Başkanı Lutfi Altunsu ve uzman personel katıldı.

 

Toplantı da, 2012 Yılı Mali Destek Programı kapsamında "Sektörel Rekabet Edebilirlik" ve "Küçük Ölçekli Altyapı" başlıkları hakkında bilgi veren Altunsu, 2012 Mali Destek Programı izin çıktıktan sonra Türkiye genelinden 26 ajans arasında ilana çıkan 12. ajans olduklarını, 2 ana konu başlığı altında toplam 24 milyon 500 bin TL'lik Mali destek vereceklerini belirtti.

 

"Sektörel Rekabet Edebilirlik" alanında Kobi tarzı işletmelere 17 Milyon TL'lik destek sağlayacaklarını "Küçük Ölçekli Altyapı" Mali destek programına da 7 milyon 500 bin TL'lik kaynak ayrıldığını kaydeden Altunsu, AHİKA'yı kapsayan 5 ilde her iki Mali destek başlıkları için konu başlıkları belirlediklerini ifade etti.

 

Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı'nda bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün arttırılması ve yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretiminin geliştirilmesi hedeflendiğini belirten Altunsu, "İşletmelerin ar-ge, inovasyon, üretim ve pazarlama süreçlerinin iyileştirilmesi yoluyla sektörel rekabet edebilirliğin sağlanması, enerji verimliliğinin artırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılarak yüksek katma değerli üretim ve hizmet yapısına geçişin sağlanması hedef alındı" dedi.

 

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nda ise TR71 Bölgesinde tespit edilen çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin iyileştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Altunsu, "Yenilenebilir enerjinin temini ve kullanılması ve çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için uygun alt yapının geliştirilmesi,Verimliliği artırarak bölgenin rekabet edebilirliğini güçlendirecek ortak alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere günlük yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik alt yapı ile kırsal ve kentsel alanlarda sosyal ve kültürel altyapının geliştirilmesi hedef alındı" diye konuştu.

 

Ayrıca Altunsu, destek programlarından faydalanmak isteyenlerin 7 Şubat 2013 tarihine kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi'nden (KAYS) başvurularını yapabileceklerini belirtti.