Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 25 Ağustos 2015 Salı günü, Aksaray Ağaçlı Tesisleri’nde yapıldı.

AHİKA Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantı öncesi Mercedes Benz Türk’ün Aksaray’da bulunan kamyon fabrikasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Öğleden sonra ise Yönetim Kurulu toplantısına geçildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç toplantı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır.
Geçtiğimiz ay, öne çıkan çalışmaların başında 1 Temmuz 2015 itibariyle ilan edilen Teknik Destek Programı gelmektedir.
Ayrıca, 2015 Yılı Mali Destek Programı Sözleşmelerinin imzalanma süreci devam etmiştir.
Bu faaliyetlerin yanı sıra, 2015 Yılı Mali Destek Programı proje hazırlama ve KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) eğitimleri yapılmıştır. Nevşehir ve Niğde illerinde tamamlanan Aksaray ve Kırıkkale illerinde devam eden Ajansımız ve TÜİK Bölge Müdürlüğünün ortak yürüttüğü Paydaş Analizi çalışması yürütülmektedir. AHİKA, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) ve ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) arasında gerçekleştirilen Ajanslar arası koordinasyon çalışması; KOP İdaresi ve Mevlana Kalkınma Ajansı ile KOP Eylem Planı kapsamında 2016 yılında yapılacak faaliyetlerle ilgili değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Ayrıca Aksaray’da tamamlanan 3 Adet uygulamalı girişimcilik eğitimi geçtiğimiz ayın önemli faaliyetleri arasında yer almıştır.

Diğer taraftan, Nevşehir Üniversitesi tarafından Pomza Araştırma Laboratuarı kurmaya yönelik Fizibilite çalışmasını tamamlamış ve Ajansımıza teslim etmiştir.
Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında 2016 yılı EMITT Turizm Fuarına katılım konusu yer almakta olup, Yönetim Kurulu Toplantısında bu konu görüşülecektir.
Ayrıca bugünkü toplantıda Genel Sekreterlikçe hazırlanan Altı Aylık Birim ve Ajans Ara Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacaktır.

5449 sayılı Kanunun 19. maddesindeki ölçütlere göre Genel Sekreterliğimizce hazırlanan Ajans 2016 yılı bütçe taslağı ve çalışma programı da aynı kanunun 11. Maddesi (a) ve (f) bentleri gereği Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır.
Bilindiği gibi AHİKA, Bölgedeki her il için güdümlü proje çalışmalarını yürütmektedir. Aksaray İli Hasan Dağına iniş-çıkış sistemleri yapılması ve bölge turizmine kazandırılmasına yönelik tasarlanan Güdümlü Proje çalışması Yönetim Kurulumuzca değerlendirilecektir.
Toplantımız diğer konular ve gelecek bir ay için planlanan çalışmaların görüşülmesiyle sona erecektir.

Bugün sizlerle paylaşacağım bir diğer konu ise; Kalkınma Ajansları Çalışma Usul ve Esasları gereği Yönetim Kurulu Başkanlığını 24 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan’dan devralmam olacak. 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı Niğde Valisi olarak şahsıma geçmiştir. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini ise Aksaray Valimiz Sayın Şeref Ataklı yürütecektir. Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan’a bir yıl boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün bu devir teslimi de sizlerin huzurunda gerçekleştireceğiz.

Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’a bir yıllık yönetim başkanlığına istinaden hediyesinin verilmesinin ardından toplantıya geçildi.