Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokul öğrencileri AHİKA ile bölgeyi gezerek tanımaya devam ediyor.
İlki geçen yıl Haziran ayında gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokulların 4. ve 5. sınıf öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 420 kişilik grup otobüslerle profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bölgeyi tanıma imkanı buldular.

İlkokulların gezisi, Uçhisar Kalesi’nden başladı. Burada muhteşem Kapadokya manzarası eşliğinde eşsiz bir deneyim yaşayan öğrenciler, AHİKA Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız’ın da katılımıyla toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğrenciler, daha sonra “UNESCO Dünya Kültür Mirası” listesindeki Göreme Açık Hava Müzesini gezerek bilgi aldılar. Grup, daha sonra Çavuşin Mevkii’nin doğal güzelliklerini gezdi.

Organizasyonun öğleden sonraki bölümü Avanos’ta Kızılırmak kenarında Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan brandayı boyama etkinliği ile başladı. Bu etkinlik sırasında oldukça eğlenceli vakit geçiren çocuklar, daha sonra sırasıyla Paşabağ’ı ve Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezdiler.
Organizasyonun ikinci günü ise, Kırıkkale ve Kırşehir’den toplam 6 ilkokulun katılımıyla devam etti.

Organizasyonun AHİKA tarafından, TR71 Bölgesi’ndeki 5 il için önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirilmesi planlanıyor.