Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 11 Ekim 2018Perşembe günüAhiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Merkez Hizmet Binası’nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz.

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmaların başında;2017 yılı Mali Destek Programları kapmasında tüm başvuru sahipleri ve 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı olan başvuru sahipleri ile sözleşme imzalama sürecinin tamamlanmış olması yer almaktadır.2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Proje uygulamalarına da başlanmış ve projeler için ilk izleme ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, Fizibilite Desteği kapsamında başvurusu yapılan projelerin ön incelemesi ile mali ve teknik değerlendirmesi tamamlanmıştır.

Bu gelişmelere ek olarak geçtiğimiz dönemde;  24 – 28 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’da düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarına stand ile katılım sağlanmış,            08-09 Ekim 2018 tarihlerinde İç Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisi çalışanlarının katılımı ile Nevşehir’de Tecrübe Paylaşımı Toplantısı düzenlemiştir.

Öte yandan geride bıraktığımız dönemde, 13 Eylül’de Ankara’da düzenlenen ISEDAK (İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) Turizm Çalışma Grubu Toplantısına katılım sağlanmış, 23. EMITT fuarına katılım ile ilgili hazırlık çalışmaları da başlatılmıştır.

İnsan kaynaklarının bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik kurum içi eğitimlerin de düzenlendiği bu dönemde 45 adet kurum ve kuruluşa başta Ajans, KOSGEB ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri olmak üzere devlet destekleri hususunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilmiştir.

           

Bugünkü toplantının önemli gündem maddeleri ise; “2018 Yılı Mali Destek Programı Konusunun Görüşülmesi” ve “2016 Yılı Kobi Geliştirme Mali Destek Programı İlerleme Raporunun Yönetim Kurulu’na Sunulması” olacaktır.

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.